Percheziţii în 14 judeţe şi Bucureşti la suspecţi de evaziune. 24 de persoane au fost ridicate. Prejudiciul este de 3 milioane euro

Peste 250 de poliţişti au făcut, miercuri dimineaţă, 54 de percheziţii în Bucureşti şi în 14 judeţe, respectiv Mehedinţi, Iaşi, Giurgiu, Bihor, Prahova, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea, Dolj, Vrancea, Buzău, Ilfov, Ialomiţa şi Galaţi, pentru probarea activităţii infracţionale a mai multor persoane fizice şi juridice suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani.

2883 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în 14 judeţe şi Bucureşti la suspecţi de evaziune. 24 de persoane au fost ridicate. Prejudiciul este de 3 milioane euro

Percheziţii în 14 judeţe şi Bucureşti la persoane suspectate de evaziune. Prejudiciul este de 3 milioane euro (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Un număr de 24 de persoane au fost ridicate, miercuri, în urma percheziţiilor făcute în Bucureşti şi 14 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare de bani cu un prejudiciu de trei milioane euro, alţi şase suspecţi, pentru care existau mandate de aducere, nefiind găsiţi la locuinţele lor.

Potrivit anchetatorilor, cele 24 de persoane au fost ridicate de poliţişti în urma percheziţiilor din Bucureşti şi 14 judeţe, acestea urmând să fie duse la audieri la Parchetul Tribunalului Mehedinţi.

Oamenii legii au ridicat un suspect din localitatea mehedinţeană Strehaia, unde au avut loc 11 percheziţii, şapte persoane cu domiciliul în Strehaia au fost găsite la diferite adrese din Bucureşti, iar un alt suspect a fost identificat de poliţiştii de frontieră la Vama Turnu, acesta intenţionând să părăsească ţara.

Alţi şase suspecţi în acest caz nu au fost găsiţi de poliţişti la locuinţele lor, în condiţiile în care în acest caz urmau să fie puse în aplicare 30 de mandate de aducere.

Potrivit unor surse judiciare, anchetatorii au făcut percheziţii şi la Stela Mihai, autoproclamată preşedintă a romilor din Strehaia.

”Este vizată verificarea legalităţii activităţii desfăşurate de către persoanele bănuite prin intermediul a 40 de societăţi comerciale din România şi a zece societăţi comerciale din Ungaria, Bulgaria şi Polonia”, se arăta într-un comunicat al Poliţiei Române.

În fapt, în perioada 2013 – 2014, reprezentanţii societăţilor implicate ar fi realizat achiziţii de mărfuri în sistem intracomunitar din Ungaria, Bulgaria şi Polonia (mase plastice, materiale de construcţie, profile din PVC, ţevi, tablă, fier beton), pe care le-ar fi revândut pe piaţa internă, sustrăgţndu-se de la plata TVA şi a impozitului pe profit, prin înregistrarea în contabilitate de achiziţii fictive de la alte societăţi controlate de persoanele suspectate.

Activităţile infracţionale s-ar fi derulat în complicitate cu mai mulţi transportatori care schimbau documentele de transport la intrarea în ţară, creând astfel o aparenţa de legalitate a transporturilor de mărfuri.

Prejudiciul estimat până în prezent este de trei milioane de euro, reprezentând taxe şi impozite sustrase de la plată.

Acţiunea s-a desfăşurat în cadrul unui dosar penal aflat în instrumentarea Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Mehedinţi, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Mehedinţi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici