Percheziţii în Alba-Iulia, fiind vizate persoane din fosta conducere a Universităţii ”1 Decembrie”

Procurorii DNA fac, joi dimineaţă, patru percheziţii la Alba-Iulia, într-un dosar în care sunt vizate persoane din fosta conducere a unei universităţi, surse judiciare afirmând că este vorba despre Universitatea ”1 Decembrie 1918”.

206 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Alba-Iulia, fiind vizate persoane din fosta conducere a Universităţii ”1 Decembrie”

Percheziţii în Alba-Iulia, fiind vizate persoane din fosta conducere a Universităţii ”1 Decembrie” (Imagine: Alexandru Solomon/Arhiva Mediafax Foto)

Percheziţiile sunt făcute de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie Alba, la patru adrese din municipiul Alba-Iulia, într-un dosar privind fapte de corupţie.

DNA arată, într-un comunicat de presă, că procurorii din judeţul Alba fac cercetări într-o cauză penală ce vizează "suspiciuni privind săvârşirea, în perioada 2007-2009, a unor infracţiuni de corupţie, de către persoane din fosta conducere a unei instituţii de învăţământ superior".

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii.

Surse judiciare au declarat corespondentului MEDIAFAX că instituţia vizată este Universitatea ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia.

Rectorul Universităţii ”1 Decembrie 1918” din Alba Iulia, Daniel Brazi, a declarat corespondentului MEDIAFAX că nu ştie mai multe informaţii despre ancheta DNA, precizând că nu a primit o informare oficială privind persoanele vizate de aceste verificări.

El a spus că în cursul dimineţii universitatea a primit un mandat de percheziţii pentru anumite spaţii ale instituţiei, precizând că a delegat o persoană din partea conducerii să participe la acestea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici