Percheziţii în Argeş: Peste 150 de persoane, printre care şi poliţişti, sunt suspectate de furt de produse petroliere

Un număr de 56 de percheziţii au loc, joi dimineaţă, în judeţele Argeş şi Vâlcea, fiind vizate peste 150 de persoane suspectate că furau produse petroliere, între suspecţi fiind şi cinci subofiţeri de la posturile de poliţie rurală.

762 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Argeş: Peste 150 de persoane, printre care şi poliţişti, sunt suspectate de furt de produse petroliere

Percheziţii în Argeş: Peste 150 de persoane, printre care şi poliţişti, sunt suspectate de furt de produse petroliere (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Membrii grupării vizate au sustras, timp de opt luni, cantităţi importante de produse petroliere din conductele magistrale ale OMV Petrom din localităţile Merişani şi Drăganu, afirmă reprezentanţii Poliţiei Argeş.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei Argeş, agent Mădălina Bălănescu, în acest dosar au loc 58 de percheziţii la 151 de persoane învinuite pentru furt calificat, luare şi dare de mită, favorizarea infractorului şi tăinuire, fiind vorba despre un grup infracţional care era supravegheat de Poliţie şi DGA.

"Între suspecţi sunt şi cinci agenţi de poliţie de la IPJ Argeş, acuzaţi de fapte de corupţie. În urma anchetei s-a stabilit că în perioada august 2011- aprilie 2012 membrii grupului au sustras din conductele magistrale ale OMV Petrom din Merişani şi Drăganu importante cantităţi de produse petroliere pe care le-au valorificat în judeţele Argeş, Vâlcea şi Damboviţa. Prejudiciul este de un milion de lei", a declarat purtătorul de cuvânt al Poliţiei Argeş.

Conform anchetatorilor, există 73 de mandate de aducere, suspecţii urmând să fie duşi la Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş.

La descinderi participă şase procurori, însoţiţi de 300 de poliţişti şi 100 de jandarmi, operaţiunea fiind realizată cu ajutorul structurilor DGA şi DGIPI, care au monitorizat reţeaua timp de un an.

Potrivit anchetatorilor, cei cinci poliţişti vizaţi în acest caz sunt suspectaţi că tăinuiau furturile, primind în schimb sume de bani.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici