Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Ialomiţa. Un ONG ar fi primit 30 de milioane de lei şi i-ar fi cheltuit pe bunuri supraevaluate

Poliţiştii au făcut, marţi, şapte percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Ialomiţa, într-un dosar în care o organizaţie nonguvernamentală este suspectată că a primit fonduri în valoare totală de 30 de milioane de lei de la o autoritate locală, pe care le-ar fi cheltuit cu bunuri şi servicii supraevaluate.

747 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Ialomiţa. Un ONG ar fi primit 30 de milioane de lei şi i-ar fi cheltuit pe bunuri supraevaluate

Poliţişti din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti - Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, au pus în aplicare, marţi, şapte mandate de percheziţie domiciliară, în Bucureşti şi judeţele Ilfov şi Ialomiţa.

Totodată, au fost puse în aplicare şi ordonanţe de ridicare a unor înscrisuri, într-un dosar privind săvârşirea infracţiunilor de abuz în serviciu, delapidare şi evaziune fiscală.

„În fapt, din datele şi probele administrate în cauză, a rezultat bănuiala rezonabilă că o organizaţie nonguvernamentală ar fi beneficiat sistematic, în anul 2020, de fonduri publice locale, ale unei autorităţi locale, în valoare de aproximativ 30 de milioane de lei, pe care le-ar fi cheltuit pentru a achiziţiona, în mod direct, la preţuri supraevaluate, mai multe bunuri şi servicii”, transmite Poliţia Capitalei.

Cercetările sunt continuate de Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici