Percheziţii în Bucureşti şi în alte 4 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor

Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale efectuează, miercuri dimineaţa, 32 percheziţii în Bucureşti şi în 4 judeţe, într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor, prin achiziţie de materiale de construcţii şi produse IT.

244 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti şi în alte 4 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor

Percheziţii în Bucureşti şi în alte 4 judeţe într-un dosar de evaziune fiscală şi spălare a banilor

Poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti şi cei de la Direcţia Operaţiuni Speciale a Poliţiei Române, sub supravegherea procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, efectuează 32 de percheziţii domiciliare şi la firme din Bucureşti şi din judeţele Dâmboviţa, Ialomiţa, Prahova şi Ilfov.

Potrivit Poliţiei Române, cercetările sunt efectuate pentru săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare a banilor, în domeniul achiziţiilor de materiale de construcţii şi produse IT.

„Din cercetări a reieşit că, în perioada 2013 – 2014, reprezentanţii unei societăţi comerciale cu sediul în Bucureşti, cu obiect de activitate <alte activităţi de telecomunicaţii>, şi care îşi desfăşoară activitatea în domeniul <achiziţiilor de materiale de construcţii şi produse IT>, ar fi înregistrat în evidenţa contabilă a acestor societăţi şi ar fi declarat organelor fiscale achiziţii de bunuri şi servicii ce nu reflectă operaţiuni reale de la mai multe societăţi comerciale cu comportament de tip <fantomă> (înfiinţate şi administrate statutar/scriptic în numele unor persoane cu situaţie materială precară), în scopul sustragerii de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale”, se arată într-un comunicat al Poliţiei Române.

Potrivit sursei citate, prejudiciul cauzat bugetului de stat este de aproximativ 5,4 milioane de lei.

Poliţiştii spun că, pentru a disimula provenienţa ilicită a sumelor provenind din evaziunea fiscală, reprezentanţii societăţii comerciale ar fi transferat în mod succesiv aproximativ 16 milioane de lei, bani care ar reprezenta contravaloarea achiziţiilor fictive, în conturile societăţilor comerciale de tip „fantomă”. De aici, sumele au fost ulterior divizate şi retransferate în alte conturi ale acestora, apoi au fost retrase în numerar, cu ajutorul cardurilor bancare.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici