Percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări

Poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Suceava şi procurorii DIICOT Suceava au făcut, miercuri dimineaţă, 28 de percheziţii la mai multe persoane suspectate de contrabandă cu ţigări din municipiul Bucureşti şi din judeţele Suceava, Bacău, Timiş şi Braşov.

169 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări

Percheziţii în Bucureşti şi patru judeţe pentru destructurarea unei reţele de contrabandă cu ţigări (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Române, patru dintre percheziţii s-au desfăşurat în municipiul Bucureşti, alte 19 în judeţul Suceava, câte două în Bacău şi Timiş şi una în Braşov, pe parcursul cercetărilor poliţiştii reuşind identificarea şi indisponibilizarea a aproximativ 27.000 de pachete de ţigări care urmau să fie valorificate ilegal în ţară.

Acţiunea poliţiştilor şi procurorilor suceveni a fost sprijinită de BCCO Bucureşti, BCCO Bacău, BCCO Timişoara, BCCO Braşov, SCCO Botoşani, Serviciul de Acţiuni Speciale din IPJ Suceava şi jandarmi din cadrul IJJ Suceava, fiind puse în executare 21 de mandate de aducere. Persoanele depistate au fost conduse la sediul DIICOT - Serviciul Teritorial Suceava, pentru audieri şi dispunerea unor eventuale măsuri preventive.

În acest caz, poliţiştii din cadrul BCCO Suceava şi DIICOT Suceava au făcut cercetări din iunie 2012 faţă de mai mulţi suspecţi pentru constituirea unui grup infracţional organizat, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi contrabandă. În urma anchetei s-a stabilit că mai mulţi cetăţeni români şi ucraineni au constituit un grup infracţional organizat ce se ocupa cu depozitarea, transportul şi comercializarea de ţigări de provenienţă extra-comunitară, pe care le introduceau prin contrabandă în România, din Ucraina.

Cercetările au evidenţiat că fiecare membru al grupării avea rolul său bine determinat, astfel încât unii dintre suspecţi introduceau în ţară ţigările, le depozitau şi transportau către ceilalţi membri ai grupării, iar ulterior, alţi trei membri asigurau achiziţionarea, depozitarea, desfacerea, predarea şi vânzarea acestora către cinci bărbaţi cu vârste între 30 şi 37 de ani care erau clienţi de încredere. Anchetatorii au mai stabilit că unul dintre suspecţi a furnizat ţigări de provenienţă extracomunitară şi altor două grupări infracţionale specializate în contrabandă cu ţigări de provenienţă extracomunitară.

Pe parcursul cercetărilor s-a reuşit identificarea şi indisponibilizarea a 13 transporturi de ţigări, totalizând 26.679 de pachete, care urmau să fie valorificate în mod ilegal în ţară.

În urma probatoriului administrat în cauză s-a dispus începerea urmăririi penale faţă de 25 de persoane pentru constituirea unui grup infracţional organizat, asociere în vederea săvârşirii de infracţiuni şi contrabandă.

Sursa citată precizează că pe parcursul cercetărilor s-a beneficiat de suportul de specialitate al ofiţerilor din cadrul Direcţiei de Operaţiuni Speciale - IGPR, SRI şi DIPI.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici