Percheziţii în Capitală, într-un caz de spălare de bani şi evaziune fiscală de un milion de euro

Poliţiştii fac percheziţii într-un dosar în care sunt vizate mai multe persoane suspectate de evaziune fiscală şi spălare de bani, prejudiciul produs fiind estimat la peste un milion de euro, a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Poliţiei Capitalei, Alexandru Niculae.

203 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Capitală, într-un caz de spălare de bani şi evaziune fiscală de un milion de euro

Percheziţii în Capitală, într-un caz de spălare de bani şi evaziune fiscală de un milion de euro (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit lui Alexandru Niculae, persoanele vizate în acest caz sunt suspectate că foloseau firme fantomă, care emiteau facturi fiscale false către societăţi comerciale reale ale acestora, cu scopul deducerii TVA.

Plăţile către firmele fantomă se efectuau numai prin bancă, iar sumele de bani erau retrase în numerar şi restituite societăţilor reale, după ce, în prealabil, se stabilea un anumit comision, în funcţie de suma retrasă.

Alexandru Niculae a declarat că prejudiciul produs în acest mod este de peste un milion de euro.

La percheziţii participă poliţişti de la Poliţia Sectorului 2. Persoanele suspectate în acest caz vor fi duse petnru audieri la Serviciul de Investigare a Fraudelor Sector 2.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici