Percheziţii în Capitală la „firme fantomă”, prin intermediul cărora s-au făcut afaceri ilegale

Poliţiştii DGPMB au făcut, luni dimineaţa, percheziţii în Bucureşti, Ilfov şi Neamţ, într-un dosar de evaziune fiscală, anchetatorii având suspiciuni că administratorii unor „firme fantomă” au înregistrat achiziţii fictive în valoare de 1,9 milioane de lei, anunţă Direcţia de Poliţie a Capitalei.

1846 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Capitală la „firme fantomă”, prin intermediul cărora s-au făcut afaceri ilegale

Percheziţii în Capitală la „firme fantomă”, prin intermediul cărora s-au făcut afaceri ilegale

Conform Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB), luni dimineaţa, au loc şapte percheziţii domiciliare.

„La acest moment poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice - Sector 5 efectuează şapte percheziţii domiciliare, iar şapte persoane implicate urmează a fi conduse la sediul poliţiei pentru audieri”, anunţă sursa citată.

Poliţiştii au suspiciuni că, în perioada 2012-2014, reprezentanţii unor societăţi comerciale din Bucureşti ar fi înregistrat în contabilitate şi ulterior ar fi declarat la organele fiscale achiziţii fictive de bunuri în valoare de 1.900.000 de lei, de la firme de ,,tip fantomă’’.

„Prejudiciul cauzat bugetului de stat este estimat la 610.000 de lei”, anunţă oamenii legii.

Cercetările sunt continuate sub supravegherea Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, sub aspectul săvârşirii infracţiunii de evaziune fiscală.

Acţiunea a beneficiat de sprijinul de specialitate al Direcţiei de Operaţiuni Speciale din cadrul Inspectoratului General al Poliţiei Române.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici