Percheziţii în Capitală, la persoane care ar fi multiplicat ilegal CD-uri şi DVD-uri

Poliţiştii fac joi dimineaţă patru percheziţii în Capitală, la locuinţele unor persoane suspectate că au multiplicat CD-uri şi DVD-uri fără a avea drepturi de autor, într-un studio de înregistrări care funcţiona ilegal, apoi ar fi vândut unităţile optice, producând un prejudiciu de 200.000 de lei.

173 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în Capitală, la persoane care ar fi multiplicat ilegal CD-uri şi DVD-uri

Percheziţii în Capitală, la persoane care ar fi multiplicat ilegal CD-uri şi DVD-uri (Imagine: Razvan Chirita/Mediafax Foto)

Percheziţiile făcute de poliţiştii de la investigarea fraudelor la patru adrese din Sectorul 6 vizează destructurarea unei grupări specializată în multiplicarea de CD-uri şi DVD-uri, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

"Acţiunea a fost demarată în baza datelor şi informaţiilor deţinute de către poliţiştii bucureşteni cu privire la faptul că persoanele implicate multiplicau, în cadrul unui studiou de înregistrări ce funcţiona ilegal, fără a avea drepturi de autor, unităţi optice de tip CD şi DVD, pe care le comercializau ulterior", a precizat sursa citată.

Poliţiştii verifică şi dacă operaţiunile comerciale nu au fost înregistrate în evidenţele contabile ale studioului de înregistrări, pentru a se sustrage astfel de la plata taxelor şi impozitelor datorate bugetului de stat.

Prejudiciul produs în acest caz a fost estimat la peste 200.000 de lei.

Acţiunea este coordonată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici