Percheziţii în judeţul Galaţi, la traficanţi de ţigări. Sunt vizaţi şi poliţişti de frontieră

Procurorii DIICOT şi poliţiştii au făcut luni 26 de percheziţii în judeţul Galaţi, la mai multe persoane suspectate de trafic cu ţigări de contrabandă, printre cei vizaţi fiind şi cinci poliţişti de frontieră, au declarat pentru MEDIAFAX surse din Poliţia de Frontieră.

806 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în judeţul Galaţi, la traficanţi de ţigări. Sunt vizaţi şi poliţişti de frontieră

Percheziţii în judeţul Galaţi, la traficanţi de ţigări. Sunt vizaţi şi poliţişti de frontieră (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit surselor citate, anchetatorii au ridicat, în baza unor mandate de aducere, 35 de persoane suspectate de constituire sau de sprijinire a unei grupări infracţionale care ar fi adus din Republica Moldova şi ar fi vândut ţigări de contrabandă.

Printre cele 35 de persoane care vor fi audiate de procurori sunt şi opt poliţişti de frontieră, dintre care cinci sunt suspecţi în cauză, iar trei vor da declaraţii în calitate de martori.

Surse apropiate anchetei au declarat pentru MEDIAFAX că ofiţerii Direcţiei de Informaţii şi Protecţie Internă au sesizat, în luna mai, conducerea Poliţiei de Frontieră Galaţi, cu privire la faptul că mai mulţi agenţi sunt implicaţi într-o reţea de trafic de ţigări din Republica Moldova. Poliţiştii de frontieră sunt suspectaţi că ar fi adus personal ţigări din Republica Moldova sau că ar fi permis trecerea la graniţă a celorlalţi membri ai grupării.

În urmă cu câteva zile a fost a organizat un flagrant pentru prinderea unui poliţist de frontieră. Acesta a aruncat geanta cu ţigări în momentul în care a fost prins şi a spus că nu îi aparţine, însă anchetatorii au găsit acolo şi cardul acestuia de salariu, au precizat sursele citate.

Ţigările traficate de gruparea din care ar face parte şi cei cinci poliţişti de frontieră erau vândute "la negru", fie de către aceştia, fie cu ajutorul unor intermediari.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici