Percheziţii în nouă judeţe şi în Capitală, sunt vizaţi comercianţi de alcool şi tutun de contrabandă

Aproximativ 50 de percheziţii au loc, miercuri dimineaţă, în Capitală şi în nouă judeţe, acţiunea, desfăşurată de Poliţia Argeş, vizând comercianţi de tutun şi alcool suspectaţi de evaziune fiscală.

735 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în nouă judeţe şi în Capitală, sunt vizaţi comercianţi de alcool şi tutun de contrabandă

Percheziţii în nouă judeţe şi în Capitală, sunt vizaţi comercianţi de alcool şi tutun de contrabandă (Imagine: Liviu Maftei/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie Argeş, comisar-şef Dănuţ Dinu, percheziţiile au loc la domiciliile unor persoane care desfăşoară activităţi comerciale ilegale, respectiv contrabandă cu alcool şi tutun.

Parchetul Tribunalului Argeş a emis mai multe mandate de aducere în cazul contrabandei cu ţigări şi alcool, în care miercuri s-au dispus 51 de percheziţii în Giurgiu, Ilfov, Bistriţa Năsăud, Dâmboviţa, Olt, Prahova, Argeş şi Bucureşti.

"Procurori ai Parchetului de pe lângă Tribunalul Argeş, împreună cu poliţişti ai structurilor de investigarea fraudelor, investigaţii criminale, ai serviciilor de operaţiuni speciale, sprijiniţi de trupe de intervenţie rapidă şi jandarmi, cu sprijinul ofiţerilor Direcţia Generală de Informaţii şi Protecţie Internă şi ai Serviciului Român de Informaţii fac, miercuri, 51 de percheziţii ce vizează locaţii de pe raza judeţelor Giurgiu, Ilfov, Bistriţa Năsăud, Dâmboviţa, Olt, Prahova, Argeş, precum şi din Bucureşti", informează Biroul de presă al Ministerului Public.

Investigaţiile şi activităţile de cercetare privesc soluţionarea unei cauze în care procurorii au dispus începerea urmăririi penale sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală, precum şi achiziţionarea şi vânzarea de produse accizabile (alcool şi ţigări), precizează sursa citată.

În acest caz au fost emise mai multe mandate de aducere, urmând ca după audierea persoanelor implicate să se aprecieze asupra măsurilor procedurale care se impun în raport cu situaţia de fapt.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici