PERCHEZIŢII în şapte judeţe, în dosarul de evaziune de peste un milion de euro. Sunt verificate peste 126 de firme

Procurorii DNA fac miercuri alte 31 de percheziţii în şapte judeţe, în dosarul de evaziune fiscală de peste un milion de euro, iar inspectorii Direcţiei Antifraudă Fiscală verifică 126 de firme din 23 de judeţe, printre care şi o societate din Braşov de comercializare a deşeurilor la nivel naţional.

371 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII în şapte judeţe, în dosarul de evaziune de peste un milion de euro. Sunt verificate peste 126 de firme

PERCHEZIŢII în şapte judeţe, în dosarul de evaziune de peste un milion de euro

Perchiziţiile sunt făcute la domiciliile unor persoane şi la sediile sociale ale unor societăţi comerciale, din judeţele Bacău, Dolj, Mehedinţi, Mureş, Olt, Giurgiu şi Braşov, "zone în care există suspiciuni că gruparea respectivă ar fi desfăşurat, în perioada 2012-2013, activitatea infracţională", se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Acţiunea de miercuri a DNA este o continuare a celor 12 percheziţii care au avut loc marţi, în judeţele Iaşi şi Timiş.

Percheziţiile sunt făcute într-un dosar instrumentat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie - Serviciul Teritorial Târgu Mureş, care vizează suspiciuni privind săvârşirea, de către o grupare de societăţi comerciale din judeţul Iaşi, a unor infracţiuni de evaziune fiscală, cu un prejudiciu estimat la peste un milion de euro.

De asemenea, în aceeaşi cauză, la solicitarea procurorilor, inspectori ai Direcţiei Generale Antifraudă Fiscală din ANAF fac inspecţii fiscale la 123 de firme din 23 de judeţe, "printre care şi o mare societate de comercializare a deşeurilor la nivel naţional, din Braşov", a precizat DNA.

În urma percheziţiilor au fost ridicate mai multe documente, iar pentru stabilirea activităţii infracţionale vor fi dispuse constatări financiare.

Procurorii sunt sprijiniţi de Serviciul Român de Informaţii şi Inspectoratul General al Jandarmeriei Române.

În această cauză, procurorii DNA au făcut, marţi, 12 percheziţii în judeţele Iaşi şi Timiş, iar inspectorii Direcţiei Antifraudă Fiscală au controlat societăţi comerciale din mai multe judeţe.

Şeful DNA Timişoara, Tamas Schiffbeck, a declarat marţi, pentru MEDIAFAX, că în oraş au avut loc trei percheziţii, la societăţi comerciale care se ocupă cu materiale neferoase.

"Au fost trei percheziţii în Timişoara la societăţi comerciale care se ocupă cu materiale neferoase, într-un dosar de evaziune fiscală. De la aceste societăţi comerciale au fost ridicate mai multe documente şi ştampile. Noi, cei din Timişoara mai mult i-am ajutat pe colegii de la Târgu Mureş pentru că este dosarul lor”, a spus Schiffbeck.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici