Percheziţii în trei judeţe într-un dosar de înşelăciune şi evaziune fiscală

Anchetatorii fac percheziţii, marţi dimineaţă, în judeţele Constanţa, Ialomiţa şi Bacău, la persoane suspectate de înşelăciune, fals şi evaziune fiscală, care achiziţionau de la diverse firme bunuri pe care le achitau cu file cec false, prejudiciul în acest caz fiind de aproape 500.000 de lei.

176 afișări
Imaginea articolului Percheziţii în trei judeţe într-un dosar de înşelăciune şi evaziune fiscală

Percheziţii în trei judeţe într-un dosar de înşelăciune şi evaziune fiscală (Imagine: Ciprian Sterian/Mediafax Foto)

Potrivit Poliţiei Judeţene Constanţa, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa, sub coordonarea Parchetului Judecătoriei Constanţa, au pus în executare, marţi dimineaţă, opt mandate de percheziţii domiciliare, fiind vizate mai multe persoane suspectate de înşelăciune, fals privind identitatea, fals sub semnătură privată, uz de fals şi evaziune fiscală.

În acest caz, trei dintre suspecţi sunt arestaţi preventiv pentru 30 de zile, din 17 aprilie, fiind acuzaţi că în perioada decembrie 2013 - aprilie 2014 au înşelat mai multe firme de la care au achiziţionat bunuri pe care le-ar fi achitat prin emiterea în fals de file cec sau bilete la ordin.

Cei trei bărbaţi, cu vârste de 33 de ani şi 34 de ani, din Constanţa, i-au înşelat de mai multe ori pe reprezentanţii unor societăţi comerciale din Constanţa şi Bucureşti, atribuindu-şi calităţi fictive. Astfel, pretinzând că sunt administratori ai unei firme din Constanţa, ei au achiziţionat diverse bunuri pe care, ulterior, le-au valorificat în interes personal.

Prejudiciul estimat se ridică la 497.240 lei, din care au fost recuperate bunuri în valoare de 400.000 de lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici