Percheziţii la ANAF şi la Consiliul Judeţean Satu Mare, într-un dosar privind fapte de corupţie

Procurorii DNA fac percheziţii, marţi, la sediul ANAF şi cel al Consiliului Judeţean Satu Mare, la mai multe firme şi la locuinţele unor persoane suspectate de fapte de corupţie legate de atribuirea unor contracte de achiziţii publice, potrivit unor surse judiciare.

4921 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la ANAF şi la Consiliul Judeţean Satu Mare, într-un dosar privind fapte de corupţie

Percheziţii la ANAF şi la Consiliul Judeţean Satu Mare, într-un dosar privind fapte de corupţie (Imagine: Alexandru Solomon/ Arhiva Mediafax)

Direcţia Naţională Anticorupţie Oradea efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie, care ar fi fost comise în perioada 2010 - 2015, se arată într-un comunicat de presă al DNA.

Potrivit sursei citate, în această cauză, procurorii fac 16 percheziţii în Bucureşti şi judeţele Ilfov, Satu Mare şi Botoşani, din care două sunt la sediile unor instituţii publice, iar restul la sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, că cele două instituţii unde au loc percheziţii sunt Agenţia Naţională de Administrare Fiscală, din Bucureşti, şi Consiliul Judeţean Satu Mare, de unde sunt ridicate mai multe documente.

Potrivit surselor citate, ancheta în această cauză vizează suspiciuni privind fapte de corupţie legate de atribuira unor contracte de achiziţii publice.

Sursele citate au precizat că percheziţiile făcute marţi vizează doar ridicarea de documente, pentru probarea activităţii infracţionale, nefiind urmate de audierea unor persoane suspectate în cauză.

Procurorii sunt sprijiniţi în această cauză de Serviciul Român de Informaţii şi Brigada Specială de Intervenţie a Jandarmeriei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici