Percheziţii la firma de pază a ginerelui lui Vasile Blaga, într-un dosar de evaziune de 600.000 euro. Andrei Rudeanu, audiat

Andrei Rudeanu, ginerele liderului PNL Vasile Blaga, a fost adus, joi, la Parchetul Curţii de Apel Bucureşti pentru a fi audiat în dosarul de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 600.000 de euro, în care au fost făcute percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, la firme de pază.

3243 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la firma de pază a ginerelui lui Vasile Blaga, într-un dosar de evaziune de 600.000 euro. Andrei Rudeanu, audiat

Vasile Blaga (Imagine: Marius Dumbraveanu/Mediafax Foto)

Alături de Andrei Rudeanu la audieri au fost duse şi alte persoane.

Surse din rândul anchetatorilor au declarat pentru MEDIAFAX că acest dosar are legătură cu percheziţiile care au vizat societatea de pază NEI Guard, din decembrie 2014.

Poliţiştii au făcut, joi dimineaţă, percheziţii în Bucureşti şi Hunedoara, într-un dosar în care sunt vizate cinci firme de pază, printre care şi cea a lui Andrei Rudeanu, pentru evaziune prin înregistrarea unor achiziţii fictive de servicii, prejudiciul fiind de 600.000 de euro.

Poliţia Română anunţa că în acest caz sunt vizate cinci societăţi comerciale care ar fi fost implicate în comiterea unor infracţiuni de evaziune fiscală, în domeniul prestării de servicii de pază şi protecţie.

"Din investigaţii a reieşit faptul că, în scopul sustragerii de la plata taxelor şi impozitelor către bugetul de stat, reprezentanţii unei companii specializate în prestări de servicii de pază ar fi creat un circuit infracţional, format din mai multe societăţi comerciale, prin care ar fi fost evidenţiate tranzacţii fictive", se arăta într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

În contabilitatea companiei ar fi fost înregistrate achiziţii fictive de servicii, bugetul de stat fiind astfel prejudiciat cu aproximativ 600.000 de euro.

Potrivit unor surse judiciare, printre firmele vizate de anchetatori ar fi şi Axis Corporate Security, deţinută de Andrei Rudeanu, ginerele copreşedintelui PNL Vasile Blaga.

Înfiinţată în anul 2009, Axis Corporate Security este o companie care acţioneaza în domeniul securităţii private şi ai cărei specialişti sunt recrutaţi din agenţiile publice, private sau guvernamentale, scrie pe site-ul firmei.

În 2012, firma a câstigat si contractul de pază a unitătilor miniere din Valea Jiului, iar presa a relatat că societatea a fost sancţionată de mai multe ori de Inspectoratul Teritorial de Muncă Hunedoara, pentru că nu şi-a respectat obligaţiile faţă de angajaţii care se ocupă cu paza unităţilor miniere.

De asemenea, firma a câştigat contracte cu Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Timişoara, pentru paza unor poduri aflate în patrimoniul regiei. Urmare a criticilor la adresa lui Vasile Blaga, firma Axis Corporate Security a renunţat la contractul cu CNADNR.

Andrei Ionuţ Rudeanu este căsătorit cu fiica lui Vasile Blaga, Agathe Cristina, din 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici