PERCHEZIŢII la palatele ROMILOR din Strehaia, într-un dosar de evaziune fiscală. Poliţişti şi jurnalişti, atacaţi cu pietre de rudele suspecţilor

Mai multe percheziţii au loc, marţi dimineaţă, în localitatea Strehaia din judeţul Mehedinţi, fiind vizate persoane suspectate într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de aproximativ trei milioane de euro. În timpul descinderii la una dintre adrese, poliţiştii şi jurnaliştii au fost atacaţi cu pietre de rudele suspecţilor.

1116 afișări
Imaginea articolului PERCHEZIŢII la palatele ROMILOR din Strehaia, într-un dosar de evaziune fiscală. Poliţişti şi jurnalişti, atacaţi cu pietre de rudele suspecţilor

PERCHEZIŢII la palatele ROMILOR din Strehaia, într-un dosar de evaziune fiscală. Poliţişti şi jurnalişti, atacaţi cu pietre de rudele suspecţilor (Imagine: Gigi Ciuncanu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit ofiţerilor de la Crimă Organizată Mehedinţi, la Strehaia au loc patru percheziţii la palatele unor romi suspectaţi că au emis facturi fiscale fictive către mai multe firme din Oradea.

Conform surselor citate, descinderile vizează trei persoane suspectate în acest dosar, în care prejudiciul se ridică la aproximativ trei milioane de euro.

În urma descinderilor, trei persoane suspectate de evaziune fiscală au fost ridicate de anchetatori, urmând să fie duse la Oradea, unde vor fi audiate de procurorii DIICOT. 

De asemenea, în urma percehziţiilor anchetatorii au ridicat şi un autoturism de lux care era parcat în faţa unuia dintre palate.

Simultan, au loc percheziţii şi la Oradea, de unde ar urma să fie ridicate şi duse la audieri două persoane.

Acţiunea de marţi este organizată de ofiţerii de la Crimă Organizată Mehedinţi, sub coordonarea procurorilor DIICOT Oradea.

La Strehaia au loc frecvent percheziţii, fiind întocmite mai multe dosare penale pe numele romilor, în special pentru evaziune fiscală.

Poliţiştii şi jurnaliştii au fost atacaţi cu pietre

În timpul percheziţiilor făcute la unul dintre palatele romilor au avut loc incidente, rudele celor trei persoane vizate de anchetă atacându-i cu pietre pe jurnalişti şi pe poliţişti.

Incidentul a durat câteva minute, fără să fie înregistrate victime sau pagube importante.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici