Percheziţii la Sângeorz-Băi: 12 tineri au fost reţinuţi pentru trafic şi consum de droguri

Poliţiştii au ridicat 48 de persoane, care au fost audiate la sediul DIICOT - Biroul Teritorial Bistriţa Năsăud, iar 12 au fost reţinute pentru introducere în ţară de droguri de mare risc, trafic de droguri de risc şi de mare risc şi punere la dispoziţie a unui spaţiu amenajat pentru consumul ilicit de droguri.

338 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Sângeorz-Băi: 12 tineri au fost reţinuţi pentru trafic şi consum de droguri

Percheziţii la Sângeorz-Băi: Zece tineri au fost reţinuţi pentru trafic şi consum de droguri (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unor surse din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud, din totalul celor audiaţi, majoritatea tineri, unii elevi, au fost reţinute pentru 24 de ore 12 persoane care se află în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bistriţa-Năsăud şi urmează să fie prezentate instanţei cu propunerea de arestare preventivă.

Duminică, 25 de percheziţii domiciliare au fost efectuate de poliţişti ai BCCO Cluj-Napoca - Serviciul de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa Năsăud, IJP Bistriţa-Năsăud şi jandarmi din cadrul IJJ Bistriţa-Năsăud.

În urma acţiunii au fost ridicate CD-uri, DVD-uri, stick-uri, plicuri cu substanţe susceptibile a fi droguri, instrumente artizanale destinate consumului de droguri şi un cântar.

Traficanţii aduceau marfa din Austria şi Ungaria

Anchetatorii au stabilit că drogurile proveneau în principal din Austria şi Ungaria, fiind ulterior distribuite pe raza oraşului Sîngeorz-Băi, dar şi altor localităţi învecinate, de pe raza judeţului Bistriţa-Năsăud, cu sume de 50-60 lei per gram pentru cannabis şi sume cuprinse între 100-150 lei gramul de mefedronă sau flefledronă.

Suspecţii vor fi prezentaţi, luni, Tribunalului Bistriţa Năsăud, cu propunere de arestare preventivă.

În timpul anchetei, poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate au colaborat cu ofiţeri din cadrul SRI şi DGIPI.

Primarul oraşului Sângeorz-Băi, Roland Vening, a declarat, luni, corespondentului MEDIAFAX, că a reclamat Poliţiei încă din vara anului trecut că într-un local din oraş se consumă droguri.

"Noi am observat că vin acolo, în fiecare week-end, maşini din alte judeţe, Tulcea, Galaţi, Constanţa şi că tinerii ieşeau de acolo ameţiţi. Apoi a leşinat şi o fetiţă la şcoală. Nu ştim dacă din cauza consumului de droguri, dar cert este că s-a întâmplat ceva", a spus primarul.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici