Percheziţii la suporteri ai Petrolul Ploieşti, acuzaţi că au vandalizat două maşini ale Poliţiei

Procurorii de la Parchetul Judecătoriei Ploieşti au făcut, vineri, patru percheziţii la locuinţele unor suporteri ai echipei de fotbal Petrolul Ploieşti, acuzaţi că au vandalizat două maşini ale Poliţiei, în urma unor incidente violente produse sâmbătă.

177 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la suporteri ai Petrolul Ploieşti, acuzaţi că au vandalizat două maşini ale Poliţiei

Percheziţii la suporteri ai Petrolul Ploieşti, acuzaţi că au vandalizat două maşini ale Poliţiei (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Parchetului Judecătoriei Ploieşti, procurorul Alina Comăniţă, anchetatorii au făcut, vineri dimineaţă, descinderi la patru locuinţe, într-un dosar privind activitatea infracţională a unor suporteri ai echipei de fotbal Petrolul Ploieşti.

Ancheta în acest caz a fost deschisă în urma incidentelor violente produse, sâmbătă, la Ploieşti, între suporterii echipei Petrolul şi jandarmi. Astfel, patru suporteri sunt acuzaţi că în timpul incidentelor de sâmbătă, dinaintea meciului dintre FC Petrolul Ploieşti şi Steaua Bucureşti, au vandalizat două maşini ale Poliţiei, respectiv un autoturism al Poliţiei rutiere şi unul folosit de poliţiştii de la ordine publică, au declarat surse din Poliţie Prahova, potrivit cărora fanii echipei Petrolul au aruncat cu pietre şi tomberoane în autospecialele Poliţiei.

Cei patru au fost duşi la sediul Parchetului Judecătoriei Ploieşti, unde li s-au adus la cunoştinţă acuzaţiile, după care au fost lăsaţi să plece, fără să fie luate împotriva lor măsuri preventive, a declarat procurorul Alina Comăniţă.

Aceasta a precizat că, în urma percheziţiilor, procurorii au ridicat de la locuinţele celor patru terminale de telefonie mobilă şi echipamente informatice.

Poliţiştii şi procurorii au început anchete în urma incidentelor violente produse sâmbătă, la Ploieşti, între suporteri şi jandarmi, înaintea meciului dintre Petrolul şi Steaua, disputat pe stadionul "Ilie Oană".

Firma "Servicii de Gospodărire Urbană", care aparţine Consiliului Local Ploieşti şi care se ocupă de administrarea domeniului public din Ploieşti, a raportat în urma acestor incidente pagube în valoare de 200 de lei, constând în distrugerea a trei ghivece cu flori de pe domeniul public. Pe de altă parte, aceeaşi firmă, care administrează şi stadionul "lie Oană"a raportat pagube de 3.000 de euro, constând în zeci de scaune lipsă şi peste 200 de scaune distruse în incinta stadionului, la peluza rezervată suporterilor stelişti.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici