Percheziţii la traficanţi de migranţi care au racolat cetăţeni arabi pentru a-i trece ilegal graniţa

Poliţiştii de frontieră şi procurori DIICOT au făcut, miercuri, şapte percheziţii la membrii unei grupări care ar fi racolat cetăţeni arabi pentru a-i trece fraudulos frontiera în România şi de aici în alte ţări UE, contra unor sume de bani, nouă persoane urmând să fie audiate.

90 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la traficanţi de migranţi care au racolat cetăţeni arabi pentru a-i trece ilegal graniţa

Percheziţii la traficanţi de migranţi care au racolat cetăţeni arabi pentru a-i trece ilegal graniţa (Imagine: Ciprian Sterian/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat de presă transmis de Poliţia de Frontieră, poliţişti din Inspectoratului General al Poliţiei de Frontieră - Centrul de Supraveghere şi Controlul Trecerii Frontierei Aeroporturi Bucureşti-Otopeni, împreună cu procurori ai Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism - Structura Centrală au făcut, miercuri, şapte percheziţii, fiind vizat un grup infracţional organizat format din cetăţeni români, sirieni, irakieni şi bulgari, specializat în trafic de migranţi şi trecere ilegală a frontierei de stat, pe relaţia Turcia - Bulgaria - România - Ungaria - state din Europa de Vest.

În acest caz există suspiciuni că, în perioada 2013-2015, membrii grupării au racolat cetăţeni arabi pentru a-i trece fraudulos frontiera de stat, atât din Bulgaria în România, cât şi din ţara noastră către alte ţări din spaţiul Uniunii Europene, în schimbul unor importante sume de bani.

Conform surselor citate, activitatea infracţională a grupării era structurată pe mai multe segmente. Astfel, primul segment avea rolul de a racola migranţii, de a-i prelua de pe teritoriul Bulgariei şi de a-i introduce ilegal în România, prin zona Giurgiu, urmând ca ulterior să îi transporte până în Bucureşti. Al doilea segment avea rolul de a prelua migranţii din locurile de cazare din Bucureşti, de a-i transporta până în zona de vest, la frontiera cu Ungaria, unde ulterior se organiza scoaterea ilegală din România.

La sediul DIICOT- Structura Centrală vor fi duse pentru audieri nouă persoane.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici