Percheziţii la Universitatea din Târgu Jiu, un profesor şi studenţi fiind suspectaţi de corupţie. Procurorii au ridicat documente de la UNEFS Bucureşti

Procurorii fac luni percheziţii la Universitatea din Târgu Jiu, într-un dosar în care sunt cercetaţi un profesor şi studenţi care i-ar fi dat mită pentru a-i ajuta să obţină note de trecere la examenul de licenţă şi pentru a le da lucrări de licenţă gata făcute.

507 afișări
Imaginea articolului Percheziţii la Universitatea din Târgu Jiu, un profesor şi studenţi fiind suspectaţi de corupţie. Procurorii au ridicat documente de la UNEFS Bucureşti

Percheziţii la Universitatea din Târgu Jiu, un profesor şi studenţi fiind suspectaţi de corupţie (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justriţie arată, într-un comunicat de presă, că procurorii fac percheziţii simultane la patru adrese din Târgu Jiu şi Bucureşti.

Potrivit unor surse judiciare, percheziţiile au loc şi la sediul Universităţii din Târgu Jiu.

Un cadru didactic universitar şi studenţi sunt cercetaţi în acest caz pentru dare mită, luare de mită, trafic de influenţă, cumpărare de influenţă şi abuz în serviciu. Cadrul didactic este suspectat că, în cursul lunilor iulie - septembrie, ar fi solicitat şi primit bani de la studenţi "pentru a le facilita obţinerea unor rezultate favorabile la examenul de licenţă, precum şi a le furniza lucrări de licenţă gata elaborate", arată Parchetul instanţei supreme.

Acţiunea este sprijinită de Direcţia de Investigare a Fraudelor din Poliţia Română şi Direcţia Generală Anticorupţie, fiind făcută cu suportul tehnic şi informativ al Serviciului Român de Informaţii.

Procurorii au ridicat documente de la UNEFS Bucureşti

Procurorii au ridicat mai multe documente de la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport (UNEFS) Bucureşti, în dosarul în care un profesor şi studenţi de la Universitatea din Târgu Jiu sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie, au declarat luni, pentru MEDIAFAX, surse judiciare.

Potrivit surselor citate, procurorii Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie au solicitat mai multe documente de la Universitatea Naţională de Educaţie Fizică şi Sport din Bucureşti, iar luni reprezentanţii acesteia le-a pus la dispoziţie anchetatorilor.

Sursele citate au precizat că la UNEFS nu au fost făcute percheziţii, ci doar au fost ridicate documentele solicitate, nefiind vizate persoane din această instituţie de învăţământ superior.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici