Pescador turcesc urmărit cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră români

Echipaje ale Poliţiei de Frontieră au pornit vineri în apropiere de Tuzla în urmărirea unui pescador turcesc care se opunea controlului ofiţerilor, ambarcaţiunea îndreptându-se spre apele bulgăreşti, deşi asupra acesteia au fost trase zeci de focuri de armă.

1553 afișări
Imaginea articolului Pescador turcesc urmărit cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră români

Pescador turcesc urmărit cu focuri de armă de poliţiştii de frontieră români (Imagine: Cristi Cimpoes/Arhiva Mediafax Foto)

Pescadorul a fost oprit după o urmărire de aproape opt ore, în zona economică exclusivă a Bulgariei.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră Constanţa, comisar şef Adrian Burcea, pescadorul "Ahmed Komoglu" a fost oprit abia în zona economică exclusivă a Bulgariei, după ce poliţiştii români au primit acceptul de la autorităţile statului vecin de a continua urmărirea.

Poliţiştii de frontieră au făcut un control la bordul vasului turcesc, urmând apoi, cel mai probabil, ca acesta să fie escortat în Portul Constanţa pentru continuarea cercetărilor.

Pescadorul "Ahmed Komoglu" a fost identificat în jurul orei 06.00, prin Sistemul de Supraveghere SCOMAR, la aproximativ 70 de mile travers de Tuzla, fiind trimisă o navă de intervenţie de la Grupul de Nave Mangalia.

În momentul în care s-a încercat să se ia legătură cu echipajul turcesc, pentru a se face un control, nava a pornit în direcţia opusă, către Bulgaria.

Echipajul pescadorului a refuzat să oprească ambarcaţiunea, ignorând somaţiile verbale şi acustice ale poliţiştilor români. Poliţiştii au tras asupra pescadorului cu mitralierele calibru 7,62, fiind executate aproximativ 60 de focuri spre pupa şi prova navei şi spre sistemul de propulsie, dar fără ca nava să oprească.

Mai mult, comandantul şi-a scos echipajul pe punte pentru a-i împiedica pe poliţiştii de frontieră să mai tragă asupra navei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici