Pesta porcină africană evoluează în 40 de judeţe, cu 541 de foccare

  • În Romania, în data de 8 octombrie, pesta porcină africană (PPA) evoluează în 40 de judeţe, cu 541 de focare
  • 10 focare sunt în exploataţii comerciale şi 5 focare în exploataţii comerciale de tip A, anunţă ANSVSA.
754 afișări
Imaginea articolului Pesta porcină africană evoluează în 40 de judeţe, cu 541 de foccare

Pesta porcină africană evoluează în 40 de judeţe, cu 541 de foccare

În Romania, în data de 8 octombrie, pesta porcină africană (PPA) evoluează în 40 de judeţe, cu 541 de focare, din care 10 focare în exploataţii comerciale şi 5 focare în exploataţii comerciale de tip A, anunţă ANSVSA.

În 36 de judeţe sunt afectaţi de virusul pestei porcine africane atât porcii domestici cât şi mistreţii, în 2 judeţe sunt afectaţi de virusul PPA numai mistreţii, iar în 2 judeţe sunt afectaţi numai porcii domestici.

De la începutul lunii octombrie au fost înregistrate 41 de focare noi şi au fost stinse 26 focare.

De la prima semnalare a prezenţei virusului PPA în România, pe data de 31 iulie 2017 şi până în prezent, au fost diagnosticate 3.925 cazuri la mistreţi în 38 de judeţe. În conformitate cu prevederile europene, cazurile la mistreţi se sting după cel puţin 2 ani de la apariţia lor.

Virusul pestei porcine africane este foarte contagios, poate fi răspândit prin contact direct cu porci infectaţi, fluide biologice provenite de la porcii contaminaţi şi prin contact indirect prin intermediul echipamentelor agricole, camioanelor sau oamenilor care au venit în contact cu animalele bolnave. Din analiza anchetelor epidemiologie efectuate în focarele active, transmiterea bolii a fost făcută prin nerespectarea măsurilor de biosecuritate şi a restricţiilor de mişcare ale animalelor, administrarea în hrana suinelor a resturilor alimentare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici