Peste 10.000 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfântului Nicolae depuse la o biserică din Brăila

Peste 10.000 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfântului Ierarh Nicolae şi ale Sfântului Ierarh NectarieTaumaturgul, în cele trei zile de pelerinaj din oraşul Brăila. Reprezentanţii Arhiepiscopiei Dunării de Jos spun că pelerinii au venit în număr mare datorită credinţei şi a vremii bune.

203 afișări
Imaginea articolului Peste 10.000 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfântului Nicolae depuse la o biserică din Brăila

Peste 10.000 de pelerini s-au închinat la moaştele Sfântului Nicolae depuse la o biserică din Brăila

Moaştele celor doi sfinţi au fost aduse miercuri în oraşul Brăila. Au urmat trei zile cu pelerinaj şi rugăciune la biserica Sf.Nicolae, unde a fost depusă racla cu oseminte sfinte.

Vineri, de Sfântul Nicolae, ocrotitorul oraşului Brăila, slujba religioasă a fost oficiată de Înaltpreasfinţitul Părinte Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos, fiind prezenţi mii de oameni din Brăila şi din alte părţi ale ţării.

„Nu a fost doar pelerinajul la sfintele moaşte, au fost şi alte activităţi. Elevii olimpici au primit premii, am fost la penitenciar cu sfintele moaşte, am vizitat unităţi de învăţământ, am ajutat persoane bolnave şi sărace, au fost numeroase activităţi în aceste zile. Punctul de atracţie l-a reprezentat pelerinajul la moaşte. Numeroşi credincioşi au venit datorită credinţei, a fost şi vreme bună. Noi estimăm că au fost peste 10.000 de oameni, este o participare foarte mare”, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Arhiepiscopiei Dunării de Jos, Rareş Bucur.

La încheierea evenimentului, moaştele au fost duse înapoi, la catedrala Arhiepiscopală din Galaţi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici