Peste 100 de comune şi oraşe din Olt, care au rămas fără bani de salarii, au primit alocări de la CJ

Consilierii judeţeni au aprobat, luni, alocarea sumei de 6.500.000 lei către 101 comune şi oraşe din Olt, care au dificultăţi în ceea ce priveşte plata salariilor sau pentru cofinanţarea unor investiţii, banii venind din Fondul de rezervă al instituţiei, transmite corespondentul MEDIAFAX.

165 afișări
Imaginea articolului Peste 100 de comune şi oraşe din Olt, care au rămas fără bani de salarii, au primit alocări de la CJ

Peste 100 de comune şi oraşe din Olt, care au rămas fără bani de salarii, au primit alocări de la CJ

Preşedintele Consiliului Judeţean Olt, Marius Oprescu, a explicat, la finalul şedinţei ordinare de luni, că banii vin din Fondul de rezervă al instituţiei, cea mai mică sumă alocată fiind de 40.000 lei.

„Consiliul Judeţean a reuşit, de-a lungul anului, să facă anumite economii, la anumite capitole. Am strâns aceşti bani în Fondul de rezervă şi, ca în fiecare an, l-am alocat primăriilor aflate în dificultate. Ca de fiecare dată, în baza solicitării primăriilor, noi am intervenit cu aceşti bani. Să specificăm că fiecare primărie primeşte minimum 40.000 lei, iar cel mai mult au primit câteva comune, respectiv suma de 200.000 lei. Practic, fiecare comună şi două oraşe, care aveau anumite dificultăţi la plata salariilor, au primit bani”, a declarat Oprescu

El a adăugat că primăriile pot folosi aceşti bani pentru ceea ce au nevoie, nu doar pentru plata salariilor.

„Banii sunt pentru cheltuieli curente şi de capital. Administraţiile publice locale pot să-i folosească oriunde, nu numai la salarii. Cei care aveau nevoie de cofinanţări la proiecte, la investiţii, îi pot folosi”, a conchis preşedintele CJ Olt.

Totodată, CJ Olt a demarat procedurile pentru iniţierea unui proiect de hotărâre de guvern prin care să fie alocată suma de 8.944.000 lei către primăriile din judeţ care nu mai au bani pentru plata salariilor, utilităţilor sau au conturile blocate din cauza unor datorii la terţi, însă potrivit preşedintelui forului judeţean, guvernanţii încă nu au răspuns acestei solicitări.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici