Peste 12.000 de cadre medicale din domeniul public şi privat se vor vaccina, începând de astăzi, la Cluj

  • În prima etapă de vaccinare intră atât cadrele medicale din domeniul public cât şi cele din domeniul privat
  • În judeţul Cluj sunt 19 centre de vaccinare pentru personalul medical
  • Zilele umătoare, la Cluj va începe şi vaccinarea persoanelor vârstnice din căminele de bătrâni
1458 afișări
Imaginea articolului Peste 12.000 de cadre medicale din domeniul public şi privat se vor vaccina, începând de astăzi, la Cluj

Prima etapă de vaccinare a început cu dreptul la Cluj. Autorităţile s-au organizat ca la carte, iar de la prima oră a dimienţii zeci de cadre medicale s-au vaccinat deja. Peste 12.000 de persoane s-au înscris ca să fie vaccinate, iar listele se actualizeză de la o zi la alta. De exemplu, la Spitalul Municipal din Cluj din cei peste 700 de angajaţi aproape 500 s-au trecut pe liste.

Tot de la Cluj primim o veste bună. Zilele următoare vor fi vaccinaţi şi seniorii din centrele de bătrâni împreună cu personalul de acolo. Clujul este singurul judeţ din ţară care s-a gândit să includă în prima etapă de vaccinare şi această grupă de risc. Pentru acest lucru se vor folosi echipe mobile de vaccinare.

„A început etapa întâi care se adresează personalului sanitar şi social atât din domeniul public şi domeniul privat. În dimineaţa asta au fost distribuite 565 de doze de vaccin în 713 flacoane a câte 5 unităţi în cele 19 centre din judeţ. În paralel cu campania de vaccinare pe centrele de vaccinare pentru personalul medical merge şi campania pe domeniul social şi aici mă refer la centrele rezidenţiale de vârstnici, unde urmează să centralizăm toate datele cu privire la numărul rezidenţilor care urmează a fi vaccinaţi din cadrul acestor centre cât şi a personalului, astfel încât cele două echipe mobile de vaccinare  vor pleca pe teren şi vor face aceste vaccinări în spaţiile amenajate în cadrul acestor centre rezidenţiale. Totodată pregătim centrele de vaccinare pentru populaţie care necesită o avizare, anumite amenajări astfel încât să fim pregătiţi la timp şi pentru momentul în care va începe vaccinarea populaţiei”, spune Irina Munteanu, subprefect Cluj.

„Întrebat dacă este nevoie de avizul DSP pentru înfiinţarea centrelor din spitale, Mihai Moisescu, de la DSP Cluj, răspunde: „Nu, pentru că este unitate sanitară. Pentru celelalte va fi o avizare, semn că îndeplinesc condiţiile necesare minime pentru desfăşurarea unei activităţi de vaccinare astfel încât să putem garanta siguranţa actului medical.“

„Ca şi personal medical sunt 468 de persoane înscrise pe listă, din 741. Deci 63% din personalul medical doreşte vaccinarea. În această dimineaţă la ora 7.00 am primit dozele de vaccin. Se vaccinează personalul din spital care este cel mai expus. Emoţii nu am. Sigur o să mă vaccinez. Mulţi sunt sceptici, cei care nu s-au înscris pe liste, dar dacă la început am avut numai 350 înscrişi, odată cu începerea campaniei de vaccinare, văzând că nu se întâmplă nimic, că nu sunt niciun fel de reacţii adverse au început tot mai mulţi să se înscrie”, povesteşte Bogdan Micu, director medical al Spitalului Municipal Cluj.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici