Peste 120.000 de elevi primesc bursa "Bani de liceu", cei mai mulţi fiind din Suceava, Iaşi şi Vaslui

Peste 120.000 de elevi vor primi bursa "Bani de liceu", în valoare de 180 de lei, cei mai mulţi beneficiari fiind din judeţele Suceava, Iaşi şi Vaslui.

1171 afișări
Imaginea articolului Peste 120.000 de elevi primesc bursa "Bani de liceu", cei mai mulţi fiind din Suceava, Iaşi şi Vaslui

Peste 120.000 de elevi primesc bursa "Bani de liceu", cei mai mulţi fiind din Suceava, Iaşi şi Vaslui(Imagine: Eduard Andrei/Mediafax Foto)

Ministerul Educaţiei acordă, în anul şcolar 2011-2012, peste 120.000 de burse "Bani de liceu", în valoare de 275.000.000 lei, tinerilor care provin din familii al căror venit brut lunar pe membru de familie realizat cu trei luni înainte de depunerea dosarului era de maximum 150 de lei.

Toţi cei 120.857 de solicitanţi eligibili care au depus cereri şi care au îndeplinit condiţia venitului brut lunar pe membru de familie vor primi acest sprijin financiar, a anunţat, vineri, Ministerul Educaţiei, Cercetării Tineretului şi Sportului (MECTS).

În ordinea numărului de beneficiari, primele trei judeţe sunt Suceava, cu 10.439, Iaşi, cu 8.848 şi Vaslui, 5.817.

Liceenii vor primi 180 de lei pe întreaga perioadă a cursurilor şcolare, inclusiv în timpul pregătirii şi susţinerii examenului de bacalaureat sau de diplomă, respectiv în perioada practicii în producţie.

Fondurile sunt alocate de Ministerul Educaţiei şi vor fi distribuite beneficiarilor de către unităţile şcolare la care aceştia şi-au depus dosarul. Autorităţile locale pot face anchete sociale pentru verificarea veridicităţii declaraţiilor de venit şi a celor referitoare la bunurile familiei, în cazul elevilor care solicită sprijin financiar.

Ministerul Educaţiei atenţionează că, potrivit unei hotărâri de guvern din 2007, în cazul unor situaţii speciale privind falsul în declaraţii, comisiile de acordare a sprijinului financiar organizate la nivelul fiecărei unităţi de învăţământ au obligaţia să sesizeze Inspectoratele de Poliţie şi autorităţile administraţiei publice locale, în vederea cercetării şi verificării acestora.

"În cazul în care aceste sesizări se verifică, vor bloca acordarea ajutorului financiar şi vor întreprinde demersurile legale pentru recuperarea ajutorului financiar acordat ilegal", a precizat MECTS.

Lista beneficiarilor Programului naţional de protecţie socială "Bani de liceu" a fost publicată pe site-ul Ministerul Educaţiei, la adresa http://banideliceu.edu.ro.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici