Peste 121.000 de persoane au tranzitat joi frontierele, aproape jumătate la graniţa cu Ungaria

Peste 121.000 de persoane au tranzitat joi punctele de trecere a frontierei, dintre care aproape jumătate au fost înregistraţi la graniţa cu Ungaria, a declarat, pentru MEDIAFAX, purtătorul de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, Fabian Bădilă.

66 afișări
Imaginea articolului Peste 121.000 de persoane au tranzitat joi frontierele, aproape jumătate la graniţa cu Ungaria

Peste 121.000 de persoane au tranzitat joi frontierele, aproape jumătate la graniţa cu Ungaria (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Potrivit purtătorului de cuvânt al Poliţiei de Frontieră, de miercuri noaptea până joi noaptea, respectiv în 24 de ore, au intrat sau au ieşit din ţară 121.700 de persoane, dintre care 54.000 au trecut graniţa cu Ungaria, prin punctele de frontieră Nădlac - judeţul Arad, Borş - judeţul Bihor şi Petea - judeţul Satu Mare.

Fabian Bădilă a mai spus că, miercuri, valorile de trafic la frontiere au fost de aproximativ 11.000 de persoane, dintre care 49.000 la graniţa cu Ungaria.

În ultimele două zile, numărul persoanelor care au tranzitat punctele de trecere a frontierei a fost cu aproximativ 10 la sută mai mare decât în restul anului, a mai spus Bădilă.

La punctele de trecere a frontierei acţionează zilnic, în perioada sărbătorilor de Paşte, peste 3.000 de poliţişti, iar în caz de nevoie, "numărul arterelor de control va fi suplimentat", pentru a preveni aglomeraţia, potrivit Ministerului Afacerilor Interne.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici