Peste 160 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată, în două săptămâni. Sute de persoane, cercetate. Ce au confiscat poliţiştii

169 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată au avut loc în ultimele două săptămâni, peste 260 de persoane fiind cercetate pentru comiterea de infracţiuni din sfera criminalităţii organizate.

650 afișări
Imaginea articolului Peste 160 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată, în două săptămâni. Sute de persoane, cercetate. Ce au confiscat poliţiştii

Peste 160 de percheziţii pentru destructurarea unor grupări de criminalitate organizată, în două săptămâni. Sute de persoane, cercetate. Ce au confiscat poliţiştii

Potrivit Poliţiei, în perioada 25 mai - 7 iunie, peste 600 de poliţişti specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea procurorilor DIICOT au acţionat pentru destructurarea grupurilor infracţionale specializate în trafic de persoane, criminalitate informatică, trafic şi consum ilicit de droguri şi spălare de bani.

Astfel, poliţiştii au organizat, în această perioadă, 49 de acţiuni operative, în cadrul cărora au fost efectuate 169 de percheziţii domiciliare. Au fost derulate activităţi investigative pentru probarea activităţii infracţionale a 263 de persoane, dintre care 74 au fost reţinute sau arestate şi 8 persoane au fost plasate sub control judiciar.

Au fost ridicate 924 de comprimate de MDMA, 463 de comprimate de ECSTASY, 250 de grame de heroină, 10 doze de heroină, 136 de grame de cocaină, peste 15 kilograme de cannabis, 1137 de plante de cannabis, peste 71 de kilograme de masă vegetală, 2 kilograme de substanţe psihoactive, 107 plicuri cu substanţe psihoactive, 6300 de comprimate, 4 cântare electronice, 10 grindere.

De asemenea, au fost ridicaţi 45.875 de lei, 8.425 de euro, 500 de dolari, 8 HDD-uri, 13 laptopuri, 90 de telefoane mobile, 30 de cartele SIM, 122 de medii de stocare, 2 arme, peste 370.000 de ţigarete şi 29 de kilograme de tutun.

În activităţile desfăşurate de poliţiştii specializaţi în combaterea criminalităţii organizate, sub coordonarea DIICOT, au fost angrenaţi şi poliţişti din cadrul inspectoratelor de poliţie judeţene, luptători de la acţiuni speciale şi jandarmi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici