Peste 18 tone de ţiţei confiscate şi 56 de persoane reţinute, după percheziţii la hoţi de combustil

Anchetatorii au confiscat peste 18 tone de produse petroliere şi au reţinut 56 din cele 108 persoane care au fost audiate în urma percheziţiilor din Bucureşti, Ialomiţa, Buzău şi Brăila, acestea fiind suspectate că au furat ţiţei din rezervoare şi au produs un prejudiciu de peste 1,8 milioane lei.

411 afișări
Imaginea articolului Peste 18 tone de ţiţei confiscate şi 56 de persoane reţinute, după percheziţii la hoţi de combustil

Peste 18 tone de ţiţei confiscate şi 56 de persoane reţinute, după percheziţii la hoţi de combustil (Imagine: Liviu Maftei/Arhiva Mediafax Foto)

Anchetatorii au confiscat marţi, în urma celor 112 percheziţii din Bucureşti şi cele trei judeţe, aproximativ 18,5 tone de produse petroliere, peste 287.000 de lei şi 9.465 de euro, arată Poliţia Română, într-un comunicat de presă transmis miercuri agenţiei MEDIAFAX.

De asemenea, din cele 108 persoane audiate la sediile Poliţiei Judeţene Ialomiţa şi Poliţiei Municipiului Urziceni, 56 au fost reţinute pentru 24 de ore, fiind suspectate de furt de produse petroliere din rezervoare şi din depozite de colectare a ţiţeiului.

În cazul furturilor de produse petroliere, se fac cercetări în două dosare penale instrumentate de poliţiştii din Ialomiţa, sub supravegherea procurorilor din Urziceni şi Slobozia.

Prejudiciul produs în acest caz a fost estimat, până în prezent, la peste 1,8 milioane de lei.

La acţiune au participat peste 650 de poliţişti de la IPJ Ialomiţa, Buzău, Brăila şi Poliţia Capitalei, împreună cu luptători SIAS, sprijiniţi de ofiţeri de la Direcţia de Investigarea Fraudelor, Direcţia Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase, Direcţia Operaţiuni Speciale şi Direcţia de Informaţii şi Protecţie Internă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici