Peste 180 de persoane au ajuns la Institutul Balş într-o săptămână din cauza înţepăturilor de căpuşă

Peste 180 de persoane au ajuns la Institutul de Boli Infecţioase "Matei Balş" din Capitală, în perioada 29 aprilie - 5 mai, din cauza înţepăturilor de căpuşă, cele mai multe cazuri fiind din Sectorul 2 - 41, Ilfov - 33, Sectorul 6 - 28 şi Sectorul 1 - 21.

301 afișări
Imaginea articolului Peste 180 de persoane au ajuns la Institutul Balş într-o săptămână din cauza înţepăturilor de căpuşă

Peste 180 de persoane au ajuns la Institutul Balş într-o săptămână din cauza înţepăturilor de căpuşă (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Potrivit statisticilor spitalului, remise MEDIAFAX, în intervalul 1 aprilie - 5 mai au venit la camera de gardă, din cauza înţepăturilor de căpuşă, 555 de persoane, cele mai multe, respectiv 187, fiind înregistrate în intervalul 29 aprilie - 5 mai. Persoanele respective sunt în marea majoritate din Bucureşti, dar şi din 23 de judeţe, printre care Ilfov, unde au fost înregistrate cele mai multe cazuri după cele din Capitală.

Astfel în intervalul 1 - 7 aprilie au ajuns, la spitalul bucureştean, 53 de persoane, în intervalul 8 - 14 aprilie au fost 78 de persoane, în perioada 15 - 21 aprilie au fost 124 de persoane, în intervalul 22 - 28 aprilie au fost 113 persoane, iar în perioada 29 aprilie - 5 mai au fost 187 de pacienţi.

Totodată, situaţia din Capitală, pentru intervalul 1 aprilie - 5 mai, se prezintă astfel: 63 de cazuri în Sectorul 1, 103 în Sectorul 2, 34 în Sectorul 3, 29 în Sectorul 4, 31 în Sectorul 5 şi 89 în Sectorul 6. Din Ilfov, au ajuns la Institutul "Matei Balş", din cauza înţepăturilor de căpuşă, 106 persoane.

Potrivit statisticilor institutului, şi în judeţele Argeş, Brăila, Braşov, Buzău, Călăraşi, Constanţa, Dâmboviţa, Gorj, Galaţi, Giurgiu, Gorj, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Neamţ, Olt, Prahova, Suceava, Teleorman, Tulcea şi Vâlcea au fost înregistrate astfel de cazuri, în perioada menţionată, numărul lor oscilând între unul şi 18.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici