Peste 2.500 de vizitatori în Ziua Porţilor Deschise la MAI, organizată de 1 Iunie - FOTO

Ziua Copilului a deschis, duminică, şi porţile Ministerului Afacerilor Interne (MAI), de care au trecut peste 2.500 de vizitatori, interesaţi să vadă, pe lângă expoziţiile de arme şi vehicule de intervenţie, celebrul balcon al Revoluţiei din 1989.

503 afișări
Imaginea articolului Peste 2.500 de vizitatori în Ziua Porţilor Deschise la MAI, organizată de 1 Iunie - FOTO

Peste 2.500 de vizitatori în Ziua Porţilor Deschise la MAI, organizată de 1 Iunie (ImagineŞ Liviu Adascalitei/Mediafax Foto)

Primii vizitatori, în majoritate copii, au venit chiar de la ora 9.00, când a început Ziua Porţilor Deschise. O parte a celor mici au venit cu părinţii, iar alţii, organizaţi în grupuri, alături de cadre didactice.

În curtea instituţiei au fost amenajate corturi, standuri şi expoziţii ale tuturor structurilor ministerului, astfel că au putut fi admirate, de aproape, autovehicule de intervenţie, un elicopter al Inspectoratului General de Aviaţie, arme şi chiar un robot pirotehnic.

Foarte căutaţi de ochii celor mici au fost şi câinii poliţişti, dar şi luptătorii trupelor speciale şi echipele de salvatori ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă. Copiii au aflat, astfel, câte ceva despre meserii pe cât de "spectaculoase", pe atât de riscante.

În postura de gazdă s-au aflat, pe lângă ministrul Gabriel Oprea, şi studenţii Academiei de Poliţie "Alexandru Ioan Cuza", care au oferit informaţii celor interesaţi să urmeze o carieră de poliţist, jandarm, pompier sau arhivist.

Cei mai mulţi musafiri de duminică la MAI au intrat şi în sediul instituţiei, accesul vizitatorilor de peste 14 ani fiind permis pe baza unui act de identitate. Turul interior al clădirii a inclus, între altele, sălile de festivităţi şi balconul fostului sediu al Comitetului Central al PCR, intrat în istorie odată cu Revoluţia din 1989.

"În sediul MAI au fost peste 2.500 de vizitatori. Numărul total al celor veniţi la sediul nostru în Ziua Porţilor Deschise a fost însă mai mare, pentru că au fost şi copii şi adulţi care au vizitat doar curtea instituţiei", au precizat, pentru MEDIAFAX, reprezentanţii ministerului.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici