Peste 200 de deţinuţi de la Penitenciarul Vaslui, eliberaţi condiţionat în baza noului Cod Penal

Peste 200 de deţinuţi de la Penitenciarul Vaslui au fost eliberaţi condiţionat, în ultimele cinci luni, în baza noului Cod Penal, aceştia beneficiind de reduceri ale pedepselor cuprinse între trei luni şi doi ani, existând însă şi un caz în care reducerea a fost de peste cinci ani.

583 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de deţinuţi de la Penitenciarul Vaslui, eliberaţi condiţionat în baza noului Cod Penal

Peste 200 de deţinuţi de la Penitenciarul Vaslui, eliberaţi condiţionat în baza noului Cod Penal (Imagine: Adrian Stoicoviciu/ Mediafax Foto)

Instanţele au dispus, în ultimele cinci luni, eliberarea condiţionată pentru 214 persoane private de libertate de la Penitenciarul Vaslui, ca urmare a intrării în vigoare a noului Cod Penal.

Încarceraţi în general pentru infracţiuni de furt, tâlhărie sau trafic de persoane, deţinuţii eliberaţi condiţionat au beneficiat de reduceri ale pedepselor cuprinse între trei luni şi doi ani, existând şi un caz în care reducerea a fost de peste cinci ani.

"Chiar dacă au fost aceste eliberări, Penitenciarul Vaslui este în continuare ocupat la capacitatea normală, de aproximativ o mie de persoane private de libertate. Dintre acestea, 90 la sută execută pedepse cu regim semideschis şi doar 10 la sută cu regim deschis", a declarat, marţi, corespondentului MEDIAFAX purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bacău, Nicolae Toma.

Penitenciarul Vaslui, cu regim semideschis şi deschis, deserveşte trei judeţe din zona Moldovei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici