Peste 200 de persoane au venit la Bursa locurilor de muncă din Capitală

Peste 200 de persoane, tineri absolvenţi dar şi persoane cu zeci de ani de experienţă, au venit, vineri dimineaţă, la Palatul Copiilor din Capitală sperând să poate ocupa unul din cele aproape 2.500 de posturi oferite de angajatorii prezenţi la Bursa generală a locurilor de muncă.

41 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de persoane au venit la Bursa locurilor de muncă din Capitală

Peste 200 de persoane au venit la Bursa locurilor de muncă din Capitală (Imagine: Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit Agenţiei Naţionale pentru Ocuparea Forţei de Muncă (ANOFM), peste 2.000 de agenţi economici au anunţat că vor participa la Bursa generală a locurilor de muncă organizată, vineri, la nivel naţional, ei oferind aproximativ 20.000 de posturi.

Agenţia Municipală pentru Ocuparea Forţei de Muncă Bucureşti a precizat că la Bursă sunt 158 de angajatori din 1.137 contactaţi, care oferă 2.474 de locuri de muncă.

Numărul locurilor de muncă oferite în Capitală în cadrul Bursei din acest an este mai mic decât în 2009, când au fost înregistrate 2.263 de oferte, diferenţa fiind însă şi mai mare faţă de anul 2008, când au participat 233 de agenţi economici, care au oferit în total 6.429 de locuri de muncă.

Cele mai multe posturi - 1.083 (44 la sută) sunt destinate absolvenţilor cu studii medii, 660 (27 la sută) sunt pentru muncitori calificaţi, 489 (19 la sută) pentru muncitori necalificaţi şi alte 242 de posturi (10 la sută) sunt pentru absolvenţii de studii superioare.

Principalele posturi oferite pentru persoanele cu studii superioare sunt de consilier vânzări-asigurări, inspector coordonar asigurări, şef departament, inginer, consilier financiar-bancar, arhitect, economist sau programator.

Din cele 1.083 de posturi anunţat pentru studii medii, cele mai multe sunt pentru agent de securitate, agent de asigurare, agent de intervenţie pază şi ordine, agent contractări achiziţii, operator vânzări prin telefon, casier sau statistician.

Muncitorii calificaţi îşi pot găsi un loc de muncă în cadrul Bursei ca şofer, croitor confecţioner îmbrăcăminte, sudor, lăcătuş, betonist, ospătar, asfaltator sau vânzător.

Principalii posturi oferite pentru muncitorii necalificaţi sunt în agricultură, dar oferta cuprinde şi locuri de paznic, lucrător pentru salubrizare căi publice, lucrător operativ pentru autocompactoare, curier sau îngrijitor clădire.

La sfârşitul lunii martie rata şomajului în Bucureşti a fost de 2,53 la sută la populaţia activă de 1.140.400 de persoane. Potrivit AMOFM, la 31 martie erau înregistrate în Capitală 28.770 de persoane care căutau un loc de muncă, 14.431 dintre acestea fiind femei. Din numărul total al şomerilor din Capitală 22.308 sunt indemnizaţi.

De asemenea, din totalul şomerilor, 50 la sută sunt muncitori, 34 la sută sunt absolvenţi de studii medii şi 16 la sută absolvenţi de studii superioare.

Cea mai mare rată (28 la sută) a şomajului în Capitală este înregistrată la categoria de vârstă 40-49 de ani, urmată de categoria de vârstă 30-39 de ani, unde potrivit datelor înregistrate de AMOFM 23 la sută dintre persoane sunt şomere. Cele mai mici rate ale şomajului sunt înregistrate la persoanele care au sub 25 de ani sau care sunt cuprinse în grupa de vârstă 25-29 de ani, pentru ambele categorii procentul de şomeri fiind nouă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici