Peste 200 de persoane, evacuate din clădirea unde funcţionează Casa de Pensii şi AJOFM Dâmboviţa

Peste 200 de persoane, angajaţi ai Direcţiei Muncii Dâmboviţa, ai Casei de Pensii, ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă, precum şi cetăţeni aflaţi la ghişee, au fost evacuate, marţi, din clădirea unde funcţionează cele trei instituţii, după ce s-a semnalat miros puternic de gaz.

196 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de persoane, evacuate din clădirea unde funcţionează Casa de Pensii şi AJOFM Dâmboviţa

Peste 200 de persoane, evacuate din clădirea unde funcţionează Casa de Pensii şi AJOFM Dâmboviţa (Imagine: Arhiva MediafaxFoto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, conducerile celor trei instituţii au semnalat miros puternic de gaz în clădirea unde îşi desfăşoară activitatea, fiind solicitată intervenţia pompierilor.

Pompierii au stabilit că mirosul puternic de gaz semnalat în clădirea unde îşi desfăşoară activitatea angajaţii Direcţiei Muncii Dâmboviţa, ai Casei de Pensii şi ai AJOFM provenea de la societatea Petrom, care şi-a curăţat propria reţea de gaz, având loc scăpări în atmosferă.

Potrivit purtătorului de cuvânt Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Dâmboviţa, maior Eduard Telea, mirosul de gaz s-a simţit în mai multe cartiere din municipiul Târgovişte.

Reprezentanţii Direcţiei Muncii Dâmboviţa, ai Casei de Pensii şi ai Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă au semnalat miros puternic de gaz în clădirea unde îşi desfăşoară activitatea, fiind solicitată intervenţia pompierilor.

Astfel, angajaţii Distrigaz au făcut mai multe verificări în oraş, reieşind că nu există scăpări de gaz.

Pompierii au stabilit că mirosul provenea de la societatea Petrom, care şi-a curăţat propria reţea de gaz.

"S-a intervenit din cauza unui miros puternic de mercaptan din zona unde se introduce această substanţă în reţea. Practic a fost vorba de un nor de astfel de produs scăpat în atmosferă şi care a fost purtat de curenţii de aer în această zonă, dar şi în alte cartiere din Târgovişte, de unde ni s-au mai semnalat astfel de mirosuri. A fost vorba despre o acţiune de odorizare a reţelei de gaz a Petrom, efectuată de către lucrătorii acestei societăţi, care au introdus mercaptan în reţeaua proprie de gaz şi au avut loc scăpări mari în atmosferă", a spus Eduard Telea.

După aproximativ o oră, angajaţii celor trei instituţii au putut să reintre în clădire şi să îşi reia activitatea.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici