Peste 200 de persoane urmărite şi 60 de maşini au fost găsite în România şi în state Schengen

Peste 200 de persoane date în urmărire, ale căror semnalmente au fost introduse în Sistemul Informatic Schengen şi 60 de maşini căutate pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în anchete au fost găsite în ultima săptămână, informează, duminică, Poliţia Română.

217 afișări
Imaginea articolului Peste 200 de persoane urmărite şi 60 de maşini au fost găsite în România şi în state Schengen

Peste 200 de persoane urmărite şi 60 de maşini au fost găsite în România şi în state Schengen (Imagine: Publimedia/Adriana Neagoe)

Poliţiştii români au prins, în perioada 29 mai – 5 iunie, pe teritoriul ţării noastre, 143 persoane ce fac obiectul unor semnalări în SIS (Sistemul Informatic Schengen).

Conform sursei citate, oamenii legii au pus în aplicare 11 mandate europene de arestare, au depistat 70 de persoane care erau căutate în vederea participării la o procedură judiciară şi cinci persoane care erau semnalate ca dispărute de partenerii din statele Schengen.

De asemenea, pe teritoriul României, au fost identificate 51 de autoturisme ce erau căutate de partenerii din Spaţiul Schengen pentru a fi confiscate sau folosite ca probe în cadrul procedurilor penale, fiind ridicate două plăcuţe de înmatriculare şi un certificat de înmatriculare semnalate de statele membre.

Totodată, 64 de persoane căutate de autorităţile române au fost identificate de partenerii străini pe teritoriul lor, în urma schimbului de informaţii prin intermediul Biroului SIRENE din cadrul Centrului de Cooperare Poliţienească Internaţională – Inspectoratul General al Poliţiei Române.

Dintre acestea, 36 erau urmărite de Poliţia Română în baza unor mandate europene de arestare, 11 persoane erau căutate pentru participarea la o procedură judiciară, iar două persoane erau semnalate dispărute de autorităţile române.

Partenerii din statele membre au identificat nouă autovehicule semnalate de autorităţile române în vederea indisponibilizării sau pentru a fi folosite ca probe în cadrul procedurilor penale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici