Peste 25.000 de persoane au vizitat biserca de la Cotroceni

Peste peste 25.000 de persoane au intrat şi s-au rugat, duminică, potrivit organizatorilor, în biserica de la Palatul Cotroceni, proaspăt sfinţită, în condiţiile în care orarul de vizitare a fost prelungit până după mierzul nopţii.

17 afișări
Imaginea articolului Peste 25.000 de persoane au vizitat biserca de la Cotroceni

Peste 25.000 de persoane au vizitat biserca de la Cotroceni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Porţile Cotrocenilor s-au dechis pentru public la ora 08.00, iar în jurul orei 11.00 trecuseră prin filtrele agenţilor de pază şi protecţie circa 3.000 de oameni.

Slujbele de sfinţire au fost oficiate înalţi prelaţi, în frunte cu Patriarhul BOR, în prezenţa şefului statului, Traian Băsescu şi a soţiei acestuia Maria.

După sfinţirea bisericii şi Liturghie, Traian Băsescu le-a vorbit credincioşilor, anunţându-i că accesul va fi permis până la ora 24.00, după care s-a îndreptat spre biroul său.

În jurul orei 15.00 Traian Băsescu a coborât din birou în curtea interioară, lângă biserică, părând mulţumit de numărul de enoriaşi prezenţi. El a făcut fotografi alături de câţiva participanţi,

Peste 18.000 de oameni intraseră la ora 18.00 în curtea Palatului Cotroceni, coada acestora crescând de la o oră la alta.

La 19.30 preşedintele a coborât din nou "să ia pulsul" mulţimii de la distanţă şi, după ce a cerut ca toţi oamenii prezenţi să intre în biserică, s-a îndreptat spre birou. După câteva momente s-a răzgândit şi s-a îndreptat spre oameni pentru o nouă baie de mulţime şi o nouă sesiune de fotografii şi autografe.

Peste 25.000 de persoane au vizitat biserca de la Cotroceni (Imagine: Octav Ganea/Mediafax Foto)

Totodată, el a afirmat că va mai rămâne la Palatul Cotroceni să mai spună "bună seara" din când în când. El a anunţat că se poate prelungi orarul de vizitare a bisericii, cu aprobarea Patriarhului Daniel.

După ora 22, el a coborât din nou din biroul său, anunţând că Patriarhului Daniel a dat "dezlegare" pentru ca vizitarea bisericii, inclusiv intrarea femeilor în altar, să poată continua după ora 00.00.

Organizatorii susţin că biserica de la Cotroceni a fost vizitată de mai mult de 25.000 de oameni.

Preşedintele Băsescu a organizat în 2008 şi 2009, în mai, zile ale porţilor deschise la Cotroceni. Organizatorii declarau, în 2008, că Palatul Cotroceni a fost vizitat de 40.000 de oameni. La ediţia din 2009, preşedintele a spus că vizitotorii au fost mult mai numeroşi decât în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici