Peste 3.000 de candidaţi nu s-au prezentat la proba de Limba Română a Bacalaureatului de toamnă

  • Peste 3.000 de candidaţi nu s-au prezentat la proba de Limba şi Literatura Română a Bacalaureatului de toamnă
  • Urmatoarea probă, cea a profilelor, va avea loc pe 17 august
  • Afişarea primelor rezultate va avea loc în data de 31 august
186 afișări
Imaginea articolului Peste 3.000 de candidaţi nu s-au prezentat la proba de Limba Română a Bacalaureatului de toamnă

Peste 3.000 de candidaţi nu s-au prezentat la proba de Limba Română a Bacalaureatului de toamnă

Potrivit Ministerului Educaţiei, la proba scrisă de Limba şi literatura română din cadrul examenului naţional de bacalaureat (sesiunea august - septembrie 2021), desfăşurată luni, au fost prezenţi 14.427 de candidaţi din cei 17.485 de candidaţi înscrişi.

Au absentat 3.039 de candidaţi.

Un număt de 19 candidaţi au fost eliminaţi pentru fraudă sau tentativă de fraudă.

Subiectele şi baremul de corectare au fost publicate la ora 15.00 pe site-ul dedicat, subiecte.edu.ro.

În 17 august se va desfăşura proba obligatorie a profilului - E.c), în 18 august: proba la alegere a profilului şi specializării - E.d), iar în 19 august, proba la Limba şi literatura maternă - proba E.b).

Procedurile de echivalare şi recunoaştere a competenţelor lingvistice şi digitale se vor derula în intervalul 23 - 31 august. În acest sens, comisiile de bacalaureat din unităţile de învăţământ liceal vor calcula mediile candidaţilor şi vor asigura echivalarea/recunoaşterea nivelurilor de competenţă la probele de profil din cadrul examenului naţional de bacalaureat (2021), potrivit metodologiei specifice.

Afişarea primelor rezultate, prin anonimizarea numelui şi a prenumelui, în conformitate cu prevederile specifice în vigoare va avea loc în data de 31 august (până la ora 12:00).

Contestaţiile pot fi depuse în aceeaşi zi, în intervalul orar 12:00 - 18:00, atât în format fizic, cât şi electronic. În acest sens, candidaţii completează, semnează şi depun/transmit electronic inclusiv o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica, după caz, nota iniţială, prin creştere sau descreştere. Pentru candidaţii minori, declaraţia-tip este semnată şi de către părinţii/reprezentanţii legali ai acestora.

Rezultatele finale, după soluţionarea contestaţiilor (1 - 3 septembrie), vor fi comunicate vineri, 3 septembrie.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici