Peste 370.000 de petarde şi pocnitori, găsite de poliţişti în casa unui bucureştean

Peste 370.000 de baterii de artificii, petarde şi pocnitori, aduse din Turcia şi deţinute ilegal, au fost găsite joi dimineaţă în casa unui bucureştean, în urma unei percheziţii efectuate de ofiţeri specialişti în arme, explozivi şi substanţe periculoase, informează Poliţia Capitalei.

209 afișări
Imaginea articolului Peste 370.000 de petarde şi pocnitori, găsite de poliţişti în casa unui bucureştean

Peste 370.000 de petarde şi pocnitori, găsite de poliţişti în casa unui bucureştean (Imagine: Tibi Bologh/ Mediafax Foto)

Articolele pirotehnice, care cântăresc aproape o jumătate de tonă şi valorează aproximativ 10.000 de euro, urmau să fie vândute odată cu apropierea sărbătorilor de iarnă, potrivit sursei citate.

Bărbatul, în vârstă de 33 de ani, este cercetat pentru deţinere şi comercializare fără drept de articole pirotehnice.

Acţiunea poliţiştilor bucureşteni face parte din planul prin care Poliţia Capitalei îşi propune verificarea modului în care persoanele fizice şi cele juridice respectă prevederile legale cu privire la operaţiunile cu articole pirotehnice.

O atenţie deosebită va fi acordată comerţului ilicit cu acest tip de produse din pieţe şi complexe comerciale en-gros, dar şi comerţului stradal neautorizat. De asemenea, poliţiştii Capitalei vor supraveghea societăţile comerciale care au efectuat sau fac operaţiuni cu articole pirotehnice, pentru a se asigura de respectarea normelor legale privind regimul materiilor explozive.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici