Peste 50 de persoane au participat la o manifestaţie anticomunistă, la Cluj-Napoca

Manifestaţia anticomunistă care a avut loc, marţi seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca şi la care au participat aproximativ 50 de persoane s-a încheiat după mai mult de o oră, în jur de zece persoane fiind ridicate de jandarmi pentru a fi legitimate..

67 afișări
Imaginea articolului Peste 50 de persoane au participat la o manifestaţie anticomunistă, la Cluj-Napoca

Un protest de solidaritate cu manifestanţii anti-PSD de la Timişoara a avut loc marţi seară, la Braşov (Imagine: Mediafax Foto)

Manifestaţia anticomunistă din Piaţa Unirii din Cluj-Napoca s-a încheiat în jurul orei 19.20, după ce participanţii la protest au părăsit zona.

Şeful Grupării Mobile de Jandarmi Cluj, colonelul Florinel Budişan, a declarat că circa zece persoane au fost ridicate de jandarmi, fiind duse la sediul grupării "pentru identificare şi sancţionare".

"Am avut în Piaţa Unirii circa 70 de jandarmi pentru asigurarea liniştii şi ordinii publice la manifestările dedicate Zilei Naţionale. A intervenit această manifestare neautorizată, iar, potrivit legii, trebuia obţinută o autorizaţie prealabilă indiferent de natura protestului. Noi nu avem nimic împotriva niciunei manifestări, fie ea anticomunistă sau nu, dar trebuie autorizaţie", a spus Budişan.

Potrivit sursei citate, persoanele respective vor fi sancţionate fie cu avertisment, fie cu amendă.

"Vom stabili pentru fiecare caz sancţiunea care va fi aplicată", a spus Budişan.

Peste 50 de persoane au protestat, marţi seară, în Piaţa Unirii din Cluj-Napoca, agitând steaguri tricolore şi strigând lozinci precum "Jos comunismul", iar două persoane care aveau un banner pe care scria "Jos Iliescu" au fost ridicate de poliţişti.

Protestatarii, majoritatea tineri, s-au adunat în Piaţa Unirii din centrul Clujului şi au început să strige "Jos comunismul", "Jos Iliescu", "Timişoara nu uita, Clujul e de partea ta", "Azi în Timişoara, mâine în toată ţara", "România nu uita revoluţia e a ta".

Două persoane au afişat şi un banner pe care scrie "Jos Iliescu", ele fiind luate cu forţa de jandarmi şi urcate într-o dubă pentru tulburarea ordinii publice şi pentru manifestare neautorizată.

Un protest de solidaritate cu manifestanţii anti-PSD de la Timişoara a avut loc marţi seară, la Braşov, unde aproximativ 300 de braşoveni au scandat lozinci precum "Comuniştii PSD ne-au furat valorile!" sau "Jos Iliescu!".

În cursul zilei de marţi, după ce Mircea Geoană, Crin Antonescu, Klaus Iohannis şi Gheorghe Ciuhandu au semnat "Parteneriatul de la Timişoara", prin care primarul Timişoarei îl susţine pe candidatul PSD la Preşedinţie, în Piaţa Operei din muncipiu a avut loc un miting electoral de susţinere a candidatului Geoană.

La acesta, însă, s-au adunat câteva sute de manifestanţi anti-PSD, care s-au îmbrâncit cu jandarmii şi au călcat în picioare un banner cu chipurile unor lideri ai PSD. Ecranul amplasat pe scena din Piaţa Operei unde s-au difuzat discursurile politicienilor a fost "bombardat" cu ouă.

Marţi, la Primăria Timişoara, candidatul PSD la Preşedinţie, Mircea Geoană, liderul PNL, Crin Antonescu, primarul Sibiului, Klaus Iohannis, şi cel al Timişoarei, Gheorghe Ciuhandu, alături de Radu Sârbu, au semnat "Parteneriatul pentru Timişoara", un acord prin care edilul Timişoarei îl sprijină pe candidatul PSD la Preşedinţie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici