Peste 64.000 de turişti, în croaziere în Portul Constanţa, cu 10.000 mai mulţi decât în 2013

Numărul turiştilor străini care au ajuns în Portul Constanţa cu nave de croazieră a crescut cu peste 10.000 în acest an, până la această dată înregistrându-se 64.500 de turişti faţă de aproximativ 54.000 câţi au fost pe parcursul anului 2013, transmite corespondentul MEDIAFAX.

216 afișări
Imaginea articolului Peste 64.000 de turişti, în croaziere în Portul Constanţa, cu 10.000 mai mulţi decât în 2013

Peste 64.000 de turişti, în croaziere în Portul Constanţa, cu 10.000 mai mulţi decât în 2013 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

”Dacă în anul 2013 aproximativ 54.000 de pasageri au vizitat Portul Constanţa, în anul 2014, până la această dată, au sosit în jur de 64.500 de pasageri. Creşterea se datorează eforturilor conjugate ale CN Administraţia Porturilor Maritime Constanţa, ale Asociaţiei Litoral – Delta Dunării şi ale autorităţilor locale, dar şi ale contextului politic nevaforabil din Ucraina, ce a determinat ca toate cursele de croazieră să înlocuiască în itinerariul lor Portul Odesa cu Portul Constanţa”, se arată într-un comunicat al Asociaţiei Litoral - Delta Dunării.

Multe dintre navele de croazieră care ajung în Portul Constanţa îşi prelungesc şederea pe teritoriul României cu aproximativ o noapte, unele dublându-şi chiar staţionarea comparativ cu anul trecut.

În topul pasagerilor care sosesc la bordul navelor de croazieră se situează cetăţenii americani, urmaţi de francezi, italieni şi germani.

”Turismul de croazieră cu nave de pasageri în Portul Constanţa reprezintă o nişă cu un potenţial real spre care ne concentrăm atenţia în continuare. Portul Constanţa, oraşul Constanţa, dar şi România, au de câştigat pentru că multe nave de croazieră nu vor mai face escală în Portul Odesa. În acest context, consider că Romania trebuie să îşi consolideze strategia de promovare a destinaţiilor româneşti având în vedere situaţia politică actuală”, a afirmat Corina Martin, preşedintele Asociaţiei Litoral - Delta Dunării, prin intermediul comunicatului de presă.

Pe parcursul zilei în care nava acostează la Constanţa, turiştii pot face tururi de litoral, pot degusta vinuri la Murfatlar, pot face croaziere de o zi în Delta Dunării, tururi arheologice şi la mânăstiri sau pot participa la programe cu spectacole folclorice şi dejun tradiţional românesc.

“Astfel, se estimează că cei 64.500 de turişti sosiţi pe teritoriul ţării chetuiesc în total peste şase milioane de euro în zilele în care navele sunt acostate în Portul Constanţa”, se mai arată în comunicatul de presă.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici