Peste 7.500 de jandarmi, mobilizaţi în timpul sărbătorilor de Paşte

Peste 7500 de jandarmi vor acţiona la nivel naţional, cu prilejul sărbătorilor de Paşte, în preajma bisericilor, locurilor de agrement, dar şi în gări, pentru prevenirea faptelor antisociale, de la tâlhării şi acte de violenţă, la cerşetorie, prostituţie şi consum de alcool în locuri nepermise.

97 afișări
Imaginea articolului Peste 7.500 de jandarmi, mobilizaţi în timpul sărbătorilor de Paşte

Peste 7.500 de jandarmi, mobilizaţi în timpul sărbătorilor de Paşte (Imagine: Bogdan Maran/Mediafax Foto)

Peste 7.500 de jandarmi asigură măsurile de ordine publică la nivel naţional, în perioada 3 - 6 mai, cu prilejul sărbătorilor de Paşte, pentru prevenirea faptelor antisociale - cerşetorie, vagabondaj, tâlhării, prostituţie, consum de băuturi alcoolice în locuri nepermise, consum sau trafic de droguri, acte de violenţă etc., informează Jandarmeria Română.

Jandarmii vor acţiona, în principal, în zona lăcaşurilor de cult unde se vor desfăşura manifestări religioase, dar şi pe căile de acces către acestea, în zona parcurilor şi a locurilor de agrement.

Totodată, în această perioadă, vor fi intensificate măsurile de ordine publică şi se vor desfăşura acţiuni cu precădere în zonele şi arterele intens circulate, în preajma discotecilor, restaurantelor, cluburilor de noapte, urmărind descurajarea persoanelor care tulbură ordinea şi liniştea publică sau comit alte fapte antisociale.

De asemenea, jandarmii vor fi prezenţi în zonele unde se preconizează a fi mari aglomerări de persoane (gări, autogări, pieţe, târguri, metrou etc.), la manifestările cultural-artistice organizate în această perioadă, în zonele cu potenţial criminogen ridicat, precum şi în staţiunile turistice.

Jandarmii vor desfăşura acţiuni punctuale sau de patrulare, în cooperare cu celelalte instituţii abilitate, atât în mediul urban cât şi în cel rural.

Pentru evitarea evenimentelor nedorite şi a oricăror situaţii de natură să tulbure liniştea publică, Jandarmeria recomandă cetăţenilor să respecte indicaţiile forţelor de ordine şi să evite implicarea în conflicte de orice natură, dar şi să acorde o atenţie deosebită bunurilor şi obiectelor personale (genţi, poşete, bagaje etc.) şi să evite, pe cât posibil, să aibă la vedere obiecte de valoare care pot atrage atenţia.

În cazul în care sunt martorii săvârşirii unor fapte de natură antisocială, cetăţenii sunt sfătuiţi să solicite ajutorul echipajelor de jandarmi sau să apeleze la numărul unic de urgenţă 112.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici