Peste 780 de accidente rutiere grave, soldate cu 62 de decese, înregistrate în Bucureşti, în 2013

Peste 780 de accidente rutiere grave au avut loc anul trecut în Bucureşti, în urma cărora au murit 62 de persoane, principalele cauze fiind traversarea neregulamentară, neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi viteza, informează, marţi, Poliţia Capitalei.

202 afișări
Imaginea articolului Peste 780 de accidente rutiere grave, soldate cu 62 de decese, înregistrate în Bucureşti, în 2013

Peste 780 de accidente rutiere grave, soldate cu 62 de decese, înregistrate în Bucureşti, în 2013 (Imagine: Shutterstock)

Anul trecut s-au înregistrat 781 de accidente rutiere grave, soldate cu 62 de persoane decedate, în scădere cu 17 faţă de 2012, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Capitalei.

"În această perioadă a fost înregistrat cel mai mic număr al persoanelor decedate din ultimii 10 ani", a precizat sursa citată.

În accidentele rutiere înregistrate anul trecut au fost rănite grav 760 de persoane, în scădere cu 186 faţă de 2012, alte 102 fiind rănite uşor, faţă de 248 în 2012.

Principala cauză de producere a accidentelor rutiere din Capitală rămâne traversarea neregulamentară.

"Din această cauză s-au produs 264 (-69) de accidente rutiere grave, soldate cu 28 (-8) de persoane decedate şi 241 (-59) de răniţi grav", a precizat Poliţia Capitalei.

Neacordarea priorităţii de trecere pietonilor este cea de-a doua cauză de producere a accidentelor rutiere. Anul trecut s-au înregistrat 143 de accidente rutiere cauzate de şoferii care nu au acordat prioritatea de trecere pietonilor, soldate cu 12 morţi şi 136 de răniţi grav.

Cea de-a treia cauză de producere a accidentelor rutiere grave în Capitală este viteza neadaptată la condiţiile de drum, fiind înregistrate 98 de accidente, soldate cu opt morţi şi 103 răniţi grav.

"Primele trei cauze generatoare reprezintă 64,66 la sută din totalul accidentelor cu urmări grave înregistrate în Capitală în anul 2013 şi au înregistrat o diminuare atât a numărului de accidente, cât şi a consecinţelor", a precizat sursa citată.

Numărul persoanelor care au decedat ca urmare a traversării neregulamentare reprezintă 45,16 la sută din cel al persoanelor decedate în urma accidentelor rutiere.

În ceea ce priveşte vinovăţia, în 56,59 la sută din totalul accidentelor rutiere grave aceasta a aparţinut şoferilor, iar în 36,37 la sută din total, pietonilor.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici