Peste o sută de mame protestează miercuri la sediul Guvernului

Peste o sută de mame vor veni, miercuri, cu copiii sau cu cărucioarele goale, în Piaţa Victoriei, pentru a cere Guvernului să renunţe la decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului.

45 afișări
Imaginea articolului Peste o sută de mame protestează miercuri la sediul Guvernului

Peste o sută de mame protestează miercuri la sediul Guvernului (Imagine: Cosmin Andrei/Arhiva Mediafax Foto)

Preşedintele Asociaţiei "Mame pentru Mame", Ana Măiţă, a declarat, marţi, pentru MEDIAFAX, că pichetul din faţa sediului Guvernului va începe la ora 11.00, la protest fiind aşteptate să participe aproximativ 100-150 de persoane.

Mamele sunt nemulţumite atât de decizia de reducere a perioadei de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului, cât şi de menţinerea limitei maxime de 3.400 de lei pe lună şi după 1 ianuarie 2011.

Ana Mihăiţă a precizat că ordonanţa de urgenţă adoptată luni de Guvern reprezintă o lovitură pentru viitoarele mame, inclusiv pentru femeile care au rămas însărcinate la sfârşitul lunii noiembrie.

Ea a mai spus că mamele vor ca guvernanţii "să nu se atingă" de prevederile anterioare referitoare la perioada de acordare a indemnizaţiei şi de limitele acesteia. Ana Mihăiţă a adăugat că după 1 ianuarie 2011 limita maximă a indemnizaţiei ar fi trebui să revină la 4.000 de lei pe lună, aşa cum Guvernul a promis în luna iulie, când a decis diminuarea acesteia cu 15 la sută.

Preşedintele Asociaţiei "Mame pentru Mame" a mai spus că în cazul în care guvernanţii trebuie să ia neapărat asemenea măsuri, să le aplice peste nouă luni, pentru ca femeile care au rămas deja însărcinate şi şi-au făcut un plan financiar să nu fie afectate de aceast act normativ.

Preşedintele Asociaţiei "M.A.M..E", Maria Culescu, a declarat, pentru MEDIAFAX, că la protestul de miercuri o parte din femei vor veni cu copiii, dacă vremea se menţine bună. Cele care nu-şi vor aduce copiii vor veni fie cu o poză a acestora, fie cu cărucioarele goale.

Maria Culescu a spus că este nedrept ca femeile deja însărcinate să fie afectate de noile prevederi legislative şi a susţinut propunerea ca măsurile Guvernului să fie aplicate peste nouă luni.

Pichetul mamelor ar urma să se încheie la ora 13.00, potrivit autorizaţiei date de municipalitate.

Perioada de acordare a indemnizaţiei de creştere a copilului va fi redusă, din 2011, de la doi ani la un an pentru viitoarele mame, fără să fie afectată valoarea indemnizaţiei, modificări care nu vor fi aplicate şi beneficiarilor actuali, a anunţat, luni seară, premierul Emil Boc.

Limita minimă a indemnizaţiei va rămâne astfel, în ambele cazuri, la 600 lei, iar limita maximă la 3.400 lei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici