Peştele „cap de oaie” are dinţii asemănători cu ai omului

  • O imagine care circulă de câteva zile, preluată de la debarcaderul Jennette's, din Carolina de Nord, arată un peşte cu dinţi umani.
  • Este peştele „cap de oaie”, denumire ştiinţifică Archosargus probatocephalus, aparţinând familiei Sparidae.
  • Peştele poate fi găsit în Florida (cea mai mare concentraţie de exemplare se găseşte aici) şi din Golful Mexicului până în Brazilia.
702 afișări
Imaginea articolului Peştele „cap de oaie” are dinţii asemănători cu ai omului

Peştele „cap de oaie” are dinţii asemănători cu ai omului

Acest peşte poate avea o lungime medie de 10-12 centimetri, dar poate ajunge la 90 de centimetri lungime şi cântări 9,6 kilograme.

Dinţii îl fac atât de special, deoarece se pare că a înghiţit o proteză a unei persoane în vârstă: incisivii, acoperiţi cu smalţ, sunt cei care seamănă cel mai mult cu dinţii umani, dar dinţii lui continuă cu trei rânduri de molari, în maxilarul superior şi două rânduri în maxilarul inferior.

Denumirea peştilor „cap de oaie” derivă din faptul că dinţii par a fi şi cei ai oilor.

Dantura completă se găseşte în mod evident la exemplarele adulte şi se dezvoltă pe măsură ce animalul creşte şi îşi schimbă dieta formată din alge, stridii, scoici, midii.

Multe studii sugerează că peştele „cap de oaie” joacă un rol important în menţinerea echilibrului ecologic al oceanelor, în special în reglarea faunei pe suprafeţele subacvatice, cum ar fi balanele imobile sau speciile care înoată aproape de suprafaţă.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici