Platforma fabricii de hârtie Letea din România, cea mai mare din estul Europei, preluată de Dedeman

Grupul Dedeman, controlat de antreprenorii băcăuani Dragoş şi Adrian Pavăl, face ultimii paşi către preluarea fostei platforme industriale Letea SA Bacău, acolo unde ar urma să fie dezvoltat un hub de business, arată un comunicat remis MEDIAFAX.

2124 afișări
Imaginea articolului Platforma fabricii de hârtie Letea din România, cea mai mare din estul Europei, preluată de Dedeman

Platforma fabricii de hârtie Letea din România, cea mai mare din estul Europei, preluată de Dedeman

Creditorii LETEA SA au acceptat oferta Dedeman. Până pe 30 iunie, procedura de vânzare a combinatului se află în faza de supraofertare.

Vânzarea activelor imobiliare ale Letea SA, (aproximativ 342.449 mp teren, clădiri şi construcţii speciale), care odinioară a fost cea mai mare fabrică de hârtie din Estul Europei, se realizează prin negociere directă, preţul oferit fiind de 3.160.000 euro.

Sierra Quadrant derulează, în prezent, faza de supraofertare, la un pas de 316.000 euro, ofertele fiind aşteptate la sediul din Bacău al lichidatorului judiciar.

,,Strategia noastră a fost de a transforma LETEA SA Bacău într-un hub de business şi sperăm ca viitorul proprietar să urmeze această soluţie. Este vorba de hale de producţie, spaţii utilitare, terenuri şi clădiri care sunt poziţionate într-o zona foarte accesibilă a municipiului Bacău cu destinaţie industrială. Beneficiază de toate racordurile necesare la utilităţi şi au acces inclusiv la o linie ferată dedicată. Bacăul, cu aeroportul său internaţional, şi poziţionarea geografică optimă, asigură argumente optime pentru a atrage investitorii’’, a declarat Florin Dragomir, asociat coordonator al Sierra Quadrant.

,,Fabrica Letea Bacău a reprezentat una dintre investiţiile economice strategice din zona Moldovei. Asigura sute de afaceri pe orizontală, mii de locuri de muncă, dezvoltare economică la nivel local şi nu numai. În anii ‘80, oferta Letea includea peste 200 de sortimente de hârtie şi cartoane dar şi hârtie de ziar, care acoperea întreg necesarul intern şi o mare parte din export, către state precum SUA, Elveţia, Olanda, Orientul Mijlociu şi ţări din Asia. La Letea existau 12 maşini de fabricare a hârtiei, de la hârtie de ziar, igienică, pentru ţigarete, cu filigran, ş.a. Din toată acea investiţie a mai rămas o maşină de hârtie şi una de maculatură, care sunt depăşite din punct de vedere tehnologic. Acesta este şi motivul pentru care s-a decis identificarea unui investitor interesat, în primul rând, de preluarea activului imobiliar”, a mai declarat Dragomir.

Taguri:
dedeman,
fabrică,
letea

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici