Platformă online pentru diagnosticarea celor care suferă de PERFECŢIONISM

Facultatea de Sociologie şi Psihologie din cadrul Universităţii de Vest din Timişoara a realizat o platformă online pentru diagnosticarea şi ajutorarea celor care suferă de perfecţionism, anxietate sau depresie, transmite corespondentul MEDIAFAX.

1902 afișări
Imaginea articolului Platformă online pentru diagnosticarea celor care suferă de PERFECŢIONISM

Platformă online pentru diagnosticarea celor care suferă de PERFECŢIONISM

Reprezentanţii Universităţii de Vest au declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că au realizat o platformă online pentru diagnosticarea şi ajutorarea persoanelor care suferă de perfecţionism, anxietate sau depresie. Potrivit asistentului de la Facultatea de Sociologie şi Psihologie, Bogdan Tulbure, în acest an cei care vor lucra cu această platformă se aşteaptă să aibă în jur de 500 de evaluări, care se vor face fie prin screening, fie prin interviuri.

„Este o modalitate extrem de utilă de a descoperi dacă cei vizaţi chiar au probleme. Nu toţi cei care cred că suferă de anxietate sau depresie chiar au acele boli. La fel, nu toţi cei care suferă de perfecţionism suferă de această problemă. Ne aşteptăm să facem în jur de 500 de evaluări, se vor realiza fie prin screening, fie prin interviuri”, a declarat Bogdan Tulbure.

Potrivit acestuia, reprezentanţii Universităţii de Vest Timişoara vor comunica cu cei care le cer ajutorul prin e-mail.

El a adăugat că perfecţionismul este o boală psihologică care a apărut în ultimii ani şi care îi determină pe unii oameni să îşi împingă limitele atât de mult încât să ajungă să aibă tulburări de somn sau alte simptome.

„Se poate spune că este o boală a ultimilor ani. Societatea cere tot mai mult, este una a perfecţionismului. Fiecare om trebuie să persevereze, să tindă spre mai bine. Dar limitele pe care fiecare şi le impune trebuie să fie realiste, nu imposibil de atins. (...) Cei care suferă de perfecţionism nu conştientizează această problemă. Ei văd că nu pot obţine ceea ce îşi propun, se ajunge la tulburări de somn sau la probleme obsesive sau alte simptome. Noi ajutăm persoanele să conştientizeze standardele pe care şi le propun şi să îi ajutăm, să le explicăm că trebuie să îşi stabilească nişte limite realiste. Nu spunem să nu mai facă performanţă, ci să o facă în mod realist”, a mai spus Tulbure.

Acesta a adăugat că platforma online este creată pentru a diagnostica persoanele care suferă de aceste boli şi pentru a le ajuta să depăşească aceste probleme.

„Este un program de tip diagnostic, pentru mai mulţi oameni. Noi dorim să îi ajutăm să descopere că trăiesc anumite emoţii. Ei au tendinţa să fugă de acestea, iniţial vrei să te aperi, să fugi de acele emoţii. Ei trebuie să accepte emoţiile. Ulterior sunt încurajaţi chiar să se expună, să îşi trateze acea anxietate”, a încheiat Bogdan Tulbure.

Pe viitor, cei de la Facultatea de Sociologie şi Psihologie vor să diagnosticheze şi să ajute şi persoanele care suferă de dependenţă de tutun.

Cei care suferă de probleme legate de anxietate şi depresie pot accesa platforma celor de la UVT la adresa http://e-cbt.ro/program/psitad, iar care au probleme cu perfecţionismul, adresa http://e-cbt.ro/program/aproapeperfect.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici