PLOI puternice în ţară: Peste 80 de gospodării inundate în Călăraşi, mai multe străzi distruse în judeţul Constanţa

Peste 80 de gospodării din Olteniţa şi Budeşti, judeţul Călăraşi, au fost inundate, duminică, după ce în zonă a plouat torenţial timp de câteva ore, judeţul fiind sub avertizare de cod galben de precipitaţii. Mai multe străzi din municipiul Constanţa, municipiul Medgidia şi oraşul Cernavodă au fost inundate, iar altele distruse în urma ploilor puternice.

1108 afișări
Imaginea articolului PLOI puternice în ţară: Peste 80 de gospodării inundate în Călăraşi, mai multe străzi distruse în judeţul Constanţa

PLOI puternice în ţară: Peste 80 de gospodării inundate în Călăraşi, mai multe străzi distruse în judeţul Constanţa (Imagine: Liviu Chirica/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit reprezentanţilor Inspectoratului şentru Situaţii de Urgenţă Călăraşi, la faţa locului acţionează 70 de pompieri militari care sunt de serviciu şi lucrători chemaţi din turele libere, până în prezent nefiind înregistrate victime în urma inundaţiilor.

"La Olteniţa este situaţia mai gravă, acolo avem 50 de gospodării de pe 18 străzi inundate, iar pompierii militari sunt prezenţi la faţa locului şi acţionează cu 50 de pompieri militari cu patru autospeciale şi patru motopompe. În câteva case apa a intrat în camere şi pe holuri, situaţia fiind provocată de ploaia torenţială căzută încă din timpul nopţii pînă acum. În oraşul Budeşti, avem, de asemenea inundaţii, sunt 34 de gospodării de pe nouă străzi inundate, iar aici acţionează 20 de pompieri cu două autospeciale şi trei motopompe", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Călăraşi, plutornierul Ovidiu Tătăranu.

Potrivit sursei citate, lucrează pompieri din tura de duminică, dar şi din turele libere, în prezent aceştia scoţând apa din curţi şi gospodării, de pe străzi şi din cele câteva case în care a intrat.

"Mai sunt şi câteva localităţi în judeţ, comune cu câte două-trei gospodarii inundate, dar sunt cazuri izolate, în curs de rezolvare, în municipiul Olteniţa şi în oraşul Budeşti fiind situaţiile de amploare", a mai spus Tătăranu.

La ora transmiterii acestei ştiri, pompierii militari călărăşeni acţionează pentru scoaterea apei din gospodării, din case şi de pe străzi.

Capitala şi judeţele Ilfov, Ialomiţa, Călăraşi, Giurgiu, Buzău, Brăila, Vaslui, Iaşi şi Galaţi sunt sub avertizare cod galben de ploi, duminică, până în jurul orei 17.30.

Vestul şi sud-vestul judeţului Călăraşi rămân sub avertizare de cod galben de averese, precipitaţiile fiind cuprinse între 25 litri/mp şi 35 de litri/mp.

Mai multe străzi din judeţul Constanţa au fost inundate şi altele distruse în urma ploilor puternice

Mai multe străzi din municipiul Constanţa, municipiul Medgidia şi oraşul Cernavodă au fost inundate, iar altele distruse, în urma ploilor torenţiale care s-au abătut duminică asupra judeţului, iar circulaţia pe un drum naţional a fost oprită peste o oră tot din cauza apei şi aluviunilor de pe şosea.

Potrivit unui comunicat al Regiei Autonome Judeţene de Apă Constanţa, din cauza ploilor torenţiale, la dispeceratul societăţii s-au înregistrat 13 reclamaţii privind sistemul de canalizare stradal din Constanţa, fiind afectate mai multe străzi din zone diferite ale municipiului, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Sesizările au provenit din cartierele Coiciu - strada Înfrăţirii, strada Merişor, strada Frunzelor, Tomis Nord - strada Hortensiei, Palas - strada Ion Ursu, Faleză Nord - strada Unirii, strada Zorelelor, Poarta 6 - strada Arcaşului, zona centrală – străzile Constantin Brătescu şi George Enescu,  Dacia - strada Pictor Nicolae Grigorescu, Piaţa Chiliei - strada Ion Adam, staţiunea Mamaia - zona Butoaie.

De asemenea, în Medgidia, din cauza ploilor torenţiale, au fost primite nouă reclamaţii de pe străzile Poporului, Izvorului, Iezerului, Independenţei, Luminii, Fagului şi Răzoare.

Echipele de intervenţie RAJA au răspuns la toate aceste solicitări şi toate sunt în curs de rezolvare, se arată în comunicat.

În urma ploilor abundente căzute în ultimele ore, mai multe străzi din centrul oraşului Cernavodă au fost distruse, iar în această zonă, care este partea cea mai joasă a oraşului, s-au strâns apele de pe toate străzile. Şuvoaiele de apă rezultate în urma ploilor torenţiale au distrus mai multe străzi din Cernavodă, avariind pe anumite porţiuni şi conductele de canalizare de pe străzile Viorelelor şi Mihai Eminescu. Pe aceste străzi, sunt zone unde viitura a lăsat în urmă gropi cu o adâcime de peste un metru.

În zona centrală a oraşului, pe anumite porţiuni, apa a ajuns la aproximativ 50 de centimetri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici