Ploieşti: Gândaci filmaţi în baia Spitalului de Pediatrie. Direcţia de Sănătate Publică face verificări - VIDEO

Direcţia de Sănătate Publică face verificări la Spitalul de Pediatrie Ploieşti, după ce un părinte a făcut publice imagini cu gândaci în baia unităţii, managerul spitalului afirmând că se face dezinsecţie constant, dar sunt situaţii când copiii nu pot fi scoşi în stradă pentru ca dezinsecţia să aibă loc.

621 afișări
Imaginea articolului Ploieşti: Gândaci filmaţi în baia Spitalului de Pediatrie. Direcţia de Sănătate Publică face verificări - VIDEO

Ploieşti: Gândaci filmaţi în baia Spitalului de Pediatrie. Direcţia de Sănătate Publică face verificări - VIDEO

O comisie formată din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică şi ai Consiliului Judeţean Prahova se află marţi la Spitalul de Pediatrie din Ploieşti pentru a verifica modul în care se respectă normele de igienă, după ce un părinte a filmat gândaci într-una dintre băile spitalului.

Managerul Spitalului de Pediatrie din Ploieşti, Oresta Vasile, a declarat corespondentului MEDIAFAX că înţelege indignarea părintelui care a făcut publice imaginile cu gândaci în baia spitalului, dar că în unitatea medicală au loc dezinsecţii în mod constant, existând un contract cu o firmă specializată.

Vasile a spus că filmarea respectivă a fost făcută sâmbătă, 23 februarie, zi în care operatorul de apă din Ploieşti a oprit pentru o oră şi jumătate furnizarea ape potabile, lucru care poate fi dovedit prin adrese ale firmei furnizoare de apă. În acest context, medicul Oresta Vasile a spus că nu este exclus ca gândacii să fi venit pe canalizare.

În plus, managerul unităţii sanitare a arătat că spitalul are contract cu o firmă specializată în dezinsecţie şi că pentru această operaţiune se folosesc două tipuri de substanţe: o substanţă gel, care poate fi utilizată şi în prezenţa pacienţilor, dar care nu este foarte eficientă şi o soluţie lichidă care poate fi împrăştiată în saloane doar cu condiţia ca timp de două ore pacienţii să fie evacuaţi.

"În ultimele săptămâni spitalul a fost suprapopulat. Nu ne putem permite să scoatem copiii în stradă pentru a face dezinsecţia cu această substanţă care este, într-adevăr, foarte eficientă, dar pentru folosirea căreia se impune evacuarea saloanelor pentru o perioadă. Dezinsecţia cu această soluţie ar trebui făcută simultan în toate saloanele, însă acest lucru este imposibil", a spus medicul Oresta Vasile.

Aceasta a precizat că nu exclude ipoteza conform căreia în spital să fie aduşi gândaci din afara unităţii sanitare, în bagajele pacienţilor.

"Periodic primim pacienţi care la internare au nevoie de deparazitare, pentru că au păduchi, atât copiii, cât şi mamele. La aceşti pacienţi vin familiile în vizită. Este posibil să aducă paraziţi sau gândaci în bagaje, pentru că noi nu le putem controla bagajele şi nu putem face deparazitarea aparţinătorilor", a mai spus medicul.

Oresta Vasile a ţinut să precizeze că, deşi la internare pacienţii semnează un regulament prin care se obligă să nu consume alimente în saloane, ci doar în spaţiile special amenajate pentru servirea mesei, în foarte multe situaţii acest regulament este încălcat, iar cadrele medicale nu au nicio posibilitate de a-i determina pe pacienţi să-şi respecte obligaţiile.

Spitalul de Pediatrie Ploieşti, singurate unitate sanitară de acest gen din Prahova, este administrat de Consiliul Judeţean şi are 135 de paturi, dintre care o sută pe cele două secţii de pediatrie şi 35 pe secţia de Chirurgie - ATI.

Conform datelor furnizate de managerul Spitalului de Pediatrie Ploieşti, anual în această unitate sanitară se internează aproximativ 9.000 de pacienţi, cei mai mulţi în secţia de pediatrie. Managerul unităţii sanitare a afirmat că spitalul este foarte aglomerat în special în lunile de iarnă, când mulţi copii suferă de infecţii acute ale căilor respiratorii, cel mai mare număr de pacienţi fiind internaţi la "Pediatrie I" - secţia pentru sugari şi copii mici.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici