Plumb: Nu am primit auditul ce recomandă oprirea proiectului Roşia Montană. Korodi o contrazice

Ministrul Mediului, Rovana Plumb, a declarat, miercuri, că nu a primit auditul prin care juriştii recomandă oprirea analizei proiectului de la Roşia Montană în lipsa unor planuri de urbanism valabile, lucru contrazis de fostul titular al portofoliului, Korodi Attila, care spune că i l-a predat.

Share pe Facebook 685 afişări

Rovana Plumb (Imagine: Alexandru Solomon/Mediafax Foto)

"Nu am primit auditul la care faceţi referire, deci nu vă pot spune ce măsuri voi lua în legătură cu ce scrie acolo. Este undeva în minister, însă eu nu l-am primit până la acest moment", a spus ministrul Mediului, Rovana Plumb, întrebată dacă va da curs recomandării juriştilor de a opri evaluarea impactului proiectului asupra mediului după ce planurile de urbanism de la Roşia Montană au fost anulate de instanţă.

Contactat de MEDIAFAX, predecesorul acesteia, Korodi Attila, a ,declarat, pentru MEDIAFAX, că respectivul document se află în dosarul pe care i l-a înmânat Rovanei Plumb cu ocazia ceremoniei de predare-primire a gestiunii ministerului.

"Documentul i-a fost predat doamnei ministru, se află în dosar, la secţiunea «alte documente importante». Am şi eu o copie în oglindă a respectivului dosar, atât cel care mi-a rămas mie, cât şi cel aflat în posesia domniei sale fiind ştampilate filă cu filă de şeful Direcţiei juridice din minister cu ocazia predării gestiunii", a declarat Korodi Attila.

Rovana Plumb a făcut, miercuri, câteva declaraţii după ce, în dimineaţa aceleiaşi zile, a avut o întrevedere cu un grup de reprezentanţi ai sindicatului "Viitorul mineritului" de la Roşia Montană, organizaţie ce apără interesele salariaţilor Roşia Montană Gold Corporation, compania care intenţionează să dezvolte proiectul minier de la Roşia Montană. Rovana Plumb a avut iniţiativa de a dialoga cu reprezentanţii organizaţiei pentru că aceştia au pichetat, timp de trei luni, sediul Ministerului Mediului.

La discuţiile dintre Rovana Plumb şi sindicaliştii care susţin proiectul RMGC a participat şi ministrul pentru Dialog Social din Cabinetul Ponta, Liviu Pop.

Ambii demnitari au precizat, la finalul întâlnirii, că intenţionează să discute şi cu reprezentanţii organizaţiilor nonguvernamentale care se opun proiectului de la Roşia Montană.

"Vă pot spune că singura certitudine pe care o am acum în legătură cu proiectul minier de la Roşia Montană este aceea că situaţia va fi rezolvată la nivelul Guvernului numai după un dialog social intens cu ambele părţi, atât cu susţinătorii cât şi cu opozanţii proiectului", a declarat, la finalul discuţiilor, Rovana Plumb.

Liviu Pop a completat-o pe aceasta afirmând că, după întâlnirea organizată separat cu opozanţii proiectului minier, va urma o discuţie la care vor fi invitate simultan ambele părţi.

"Dialogul este esenţial pentru rezolvarea unor situaţii complicate precum aceasta, în beneficiul tuturor", a mai spus Rovana Plumb.

Share pe Facebook

Dacă ţi-a plăcut articolul, urmăreşte MEDIAFAX.RO pe FACEBOOK »

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Taguri:
ROŞIA MONTANĂ ,
AUDIT ,
Versiunea: mobil  |  completa

Citarea se poate face în limita a 250 de semne. Nici o instituţie sau persoană (site-uri, instituţii mass-media, firme de monitorizare) nu poate reproduce integral scrierile publicistice purtătoare de Drepturi de Autor fără acordul Mediafax SA.