PMB cere Guvernului Patinoarul Flamaropol. Primăria vrea să construiască un bazin de înot şi un parc pe acoperiş

Primăria Municipiului Bucureşti (PMB) cere Guvernului trecerea patinoarului artificial "Mihai Flamaropol" în administrarea CGMB, pentru a-l demola şi reface, în doi ani, cu suma de aproximativ 25 de milioane de euro fără TVA, studiul de fezabilitate al proiectului fiind aprobat sâmbătă.

433 afișări
Imaginea articolului PMB cere Guvernului Patinoarul Flamaropol. Primăria vrea să construiască un bazin de înot şi un parc pe acoperiş

PMB cere Guvernului Patinoarul Flamaropol. Primăria vrea să construiască un bazin de înot şi un parc pe acoperiş (Imagine: George Filip/Mediafax Foto)

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a aprobat, în şedinţa de sâmbătă, un proiect de hotărâre prin care municipalitatea cere Guvernului României să treacă Patinoarul "Mihai Flamaropol" şi terenul aferent, în suprafaţă totală de 26.350,98 metri pătraţi, din Bulevardul Basarabiei nr. 35 din Sectorul 2 al Capitalei, din domeniul public al statului, în domeniul public al Municipiului Bucureşti şi în administrarea CGMB.

Potrivit raportului de specialitate al proiectului, Municipiul Bucureşti se obligă ca, după demolare, să refacă patinoarul artificial "la standardele secolului XXI, în condiţiile impuse de normativele şi standardele internaţionale în vigoare", dar şi de a realiza spaţii adiacente necesare practicării activităţilor sportive. Finanţarea investiţiei urmează să fie realizată de la bugetul local.

Reprezentanţii municipalităţii au precizat pentru MEDIAFAX că au şi fost aprobaţi, tot sâmbătă, atât studiul de fezabilitate, cât şi indicatorii tehnico-economici pentru acest proiect, în valoare de aproximativ 25 de milioane de euro, fără TVA. Lucrările ar urma să dureze 24 de luni, au mai spus sursele citate.

Totodată, potrivit proiectul, imobilul ar urma să fie dotat şi cu un bazin de înot, iar pe acoperişul său, va putea fi amenajat un parc pentru perioada verii.

În expunerea de motive a proiectului se mai arată că, în prezent, patinoarul se afla în administrarea Autorităţii Naţionale pentru Sport şi Tineret şi în folosinţa gratuită a Federaţiei Române de Hochei pe Gheaţă, care, însă, nu dispun de fondurile necesare pentru reabilitarea patinoarului.

"A rezultat necesitatea demolării (...) întrucât clădirea se află într-o stare avansată de degradare din punct de vedere structural şi al instalaţiilor foarte vechi, costurile de întreţinere fiind foarte mari şi fiind practic imposibilă funcţionarea şi desfăşurarea activităţilor sportive în parametrii de siguranţă", se precizează în document.

Patinoarul "Mihai Flamaropol" a fost construit în anul 1958 ca patinoar descoperit, iar în anul 1972, cu ocazia organizării la Bucureşti a Campionatului Mondial de Hochei pe Gheaţă, s-a realizat acoperirea şi artificializarea acestuia.

În 12 aprilie, la conferinţa în care a prezentat "starea Bucureştiului", la cinci ani de la preluarea mandatului de primar general, Sorin Oprescu a spus că doreşte continuarea proiectului privind "Arena Naţională" cu o sala polivalentă de cel puţin 12.000 de locuri şi cu un patinoar de 6.000 de locuri în incinta Complexului Naţional "Lia Manoliu".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici